Artikkel

Er du glad i lakris, må du lage disse lakrisgodbitene! Gjort på få minutter, de består av bare fem ingredienser som mikses i blender.

Fine å ha som mellommåltid, dessert, på tur, i farta, dele med venner og når du vil ha noe godt.

Her er det en fin balanse mellom de søte dadlene, lakrisen, havsaltet og chilien, som gjør at de smaker saltsøt lakris. Er det ikke slik lakris smaker, da? Er så lenge siden jeg har smakt den vanlige lakrisen med gluten og raffinert sukker, at jeg ikke er helt sikker! Men jeg vet i alle fall at de smaker veldig likt Organic Roo’Bar with liquorice and Chili, for det er den jeg har hatt som mal, når disse ble skapt. Fordi den er så utrolig god.

Her er det dadler som er hovedingrediensen, og om du leter etter lignende lakrisgodbiter med nøtter som hovedingrediens, så sjekk ut disse lakriskulene med masse mandler. Veldig gode, de også.

LAKRIS-BARER MED DADLER, CASHEWS OG CHILI – oppskrift
(Blir 6 stykker. Massen fyller bunnen av en halv brødform)

4 dl (25 stk) stenfrie, myke dadler
1,5 dl rå, usaltede cashewnøtter
1/4 ts havsalt
2 ts lakrisrotpulver (selges i helsekostbutikk og på nett)
1/4 ts chilipulver

1. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskin med S-blad til massen samler seg til en deig. Den bruker ikke så lang tid fra smuldrete til deigete konsistens. Kanskje ett minutt?
2. Legg bakepapir i en brødform og trykk massen jevnt ned i den. Den vil fylle bunnen i omtrent halve brødformen.
3. Sett formen i fryser i en halv time.
4. Ta ut og del opp i seks biter. (Hvis du vil ha RooBar-størrelse på dem)
5. Lagre bitene i kjøleskapet i en boks eller pose med bakepapir mellom seg.

/!\ error getUserMedia.