Artikkel

Lakriskuler-1

Sitter her med en tekopp og en liten stabel nydelige lakriskuler. Alibi: Jeg skal skrive om dem. At de smaker godt. At de er så raske å lage. At de er blant det sunneste godteriet, samtidig som det kjennes mest som godteri, og minst som sunt 😉

Jeg vet at det er to ting som er litt dumt: Lakrisrotpulver og lakrisekstrakt. Fordi de må bestilles på nett, kjøpes på helsekost eller at helsekostbutikken må bes om å bestille det. Men når du først har alt innen  rekkevidde – mandlene, dadlene, kokosoljen og lakrisrotgreiene – så finnes det ikke et problem mer i verden, bare å smashe dem sammen, trille til kuler, rulle i lakris, og sette i fryseren. De som er igjen. Trøst: De er så mektige, og det er såpass mange, at det blir noen igjen.

Til de gangene du trenger sunt snop, de gangene du er småsulten, de gangene du er så lei av alt det du vanligvis har i skap og skuffer, de gangene du er forferdelig sulten og ikke kan vente til middagen er klar, de gangene du skal ut på tur og vil ha med noe godt og mettende, de gangene det plutselig kommer besøk, eller du plutselig skal på besøk og trenger en liten vertinnegave. Okei, da, de rekker kanskje ikke til alt dette, men som sagt, det er raskt å lage flere!

Oppskriften og fremgangsmåten under er direkte sitert og limt inn fra fra Hilde Lien i livsstils- og helsekostbutikken Jordnært. På sikt planlegger de nettbutikk, det er bra, hun er superflink til å finne det reneste, sunneste, nyeste, beste.

For vegansk versjon er det bare å utelate Molkosan. Om du tåler og vil ha mandler som ikke er bløtlagt først, går det helt fint å kjøre mandlene direkte i kjøkkenmaskinen. Du kan også ha alt lakrisekstraktet i deigen med det samme, for en enda enklere versjon.

LAKRISKULER – oppskrift
(Blir ca 20 plommestore stk)

4 dl mandler, fermentert og tørket
2 dl dadler
1 ts lakrisrotpulver
2+2 ts lakrisekstrakt (eller mer, smak til)
1-2 ss kaldpresset kokosolje
bittelitt havsalt eller himalayasalt
litt vann

Jeg bløtla mandlene i lunkent/varmt vann med en ts salt og litt molkosan over natten og tørket de på 40-50C i stekeovn med døra åpen til de var tørre. Hvis du ikke tåler mandler går det sikkert fint an å bruke andre typer nøtter. Uansett er det fint å bløtlegge først for å bryte ned bl.a. fytinsyre som hindrer opptak av en del forskjellige mineraler.

Fremgangsmåte:
– Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med S-blad til smuler/pulver.
– Tilsett dadler, lakrisrotpulver, 2 ts lakrisekstrakt og salt og kjør til en masse.
– Tilsett så kokosolje og da skal massen samle seg i en klump. Hvis massen ikke blir til en deig kan du enten bruke litt mer kokosolje eller ha litt vann, evt. begge deler.

Rull ut kuler i resten av lakrisekstraktpulveret og sett dem kaldt en liten stund. Jeg klarte ikke å vente så jeg spiste ganske mange uten å ha avkjølt dem. Yummy in my tummy 🙂

Hvis du fortsatt har lyst på sunt snacks, og ikke disse, så kanskje disse energikulene med mandler og gresskarkjerner frister i stedet?

PS: Følg Pranava på Facebook og Instagram for mer inspirasjon! Takker for likerklikk og delinger her 🙂

/!\ error getUserMedia.