Artikkel

 

lapper av kokos- og mandelmel-2

Har du lyst på frokostlapper? Minipannekaker? Silver dollar pancakes? Lapper? Disse er gode! Og det er de selv om de hverken inneholder egg, melk, smør, sukker eller gluten. Jeg tror det er fordi de er søte, (fra kokos og vanilje), fordi de er mettende og litt kakeaktig kompakte og lette å forme til akkurat passe små rundinger, og fordi de blir så lekre og gyllenbrune etter å ha ligget rolig og tålmodig  på medium varme i stekepannen.

Du kan for eksempel servere dem med bananskiver og yaconsirup eller lønnesirup, med rørte bær og kokoskrem eller med rød bønnepostei og rå løk, eller med salat, tomat, avokado, salt og pepper. Du kan ta dem med som niste, det er dessuten ganske sannsynlig at barna vil like dem, eller servere dem som tilbehør til bortsch eller en annen god suppe. De er gode både varme og kalde.

Jeg ble inspirert av en oppskrift i dette nyhetsbrevet fra Dr. Mercola., der han skriver om alle helsefordelene med kokosmel. I tillegg til å være glutenfritt, er det rikt på fiber, protein og sunt fett.

Kokosmel, mandelmel og vaniljepulver fås kjøpt på nettet og i helsekost. Mandelmel kan man også lage selv ved å male mandler i en food processor.


LAPPER – oppskrift

(Blir omtrent 15 stk)

1,2 dl kokosmel
0,8 dl mandelmel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 knivsodd salt
1/2 ss Fiberhusk
4 ss malte linfrø
1 dl vann (Eller litt mer)
3,5 -4 dl kokosmelk eller annen plantemelk
2 ss  kokosolje + ca 2 mer til steking

Eventuelt lønnesirup eller yaconsirup når de serveres

1. Miks alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Rør langsomt inn de våte ingrediensene mens du rører. Kanskje må du ha mer væske? (Jeg brukte 5 dl totalt)
3. Varm stekepannen til medium varm sammen med en dæsj kokosolje.
4. Legg røren i klatter i pannen, omtrent en toppet spiseskje på hver klatt.
Trykk den ganske flate og form dem runde.
5. Stekes (ikke for raskt, så de henger godt sammen) til gyldne på begge sider. Skrap pannen ren når du skal legge steke nye, ellers vil smuler fra de gamle gjøre de nye lappene brent der smulene fester seg.

Enjoy 🙂

lapper av kokos- og mandelmel-1
PS: Følg Pranava på Instagram og Facebook for mer inspirasjon!

/!\ error getUserMedia.