Artikkel

chillimajones uten egg-1

Denne hjemmelagde majonesen med chilismak og uten egg, er så god at den fortjener sin egen side, selv om den nylig inngikk i en annen oppskrift. Den smaker så utrolig godt, og passer til mye forskjellig!

Den er adoptert fra veggisburgeroppskriften jeg la ut, hentet fra Jamie Olivers brilliante veggisburger.

Den er opplagt som burgerdressing, fungerer veldig fint som en smaksrik dipp sammen med ulike grønnsaksstaver, gir saftighet til salater, er deilig som pålegg sammen med for eksempel skiver av agurk eller tomat eller paprika.

Den lages litt på samme måte som orignal majones – det vil si at den skiller seg om du ikke heller oljen langsomt i, mens maskinen går.

Noen smartinger har funnet ut at laken som kikerter er kokt i, kan vispes med melis og bli til marengs. Uten eggehviter. Her har Mari Hult på Vegetarbloggen laget noen fine fargeklatter.

Kikerter er litt som egg – de har en veldig god bindingsevne. Og det kan faktisk bli en god majones med kikerter som ingrediens!

Er du på let etter andre gode dippsauser som passer til både salater og burgere – er denne Ranch-dressingen basert på kremet kokosmelk, også veldig god! Den er krydret etter alle kunstens regler, og du merker veldig lite til kokosmaken.

CHILIMAJONES UTEN EGG – oppskrift
(Blir omtrent to dl)
2 vårløk
1/2 fersk, rød chilli
1 medium stort hvitløksfedd
2 toppede ss kokte kikerter
1,5 ss hakkede soltørkede tomater (gjerne i olje)
1 ts sennep
2 ss saft av sitron
ca 5 ss olivenolje

Ha alle ingrediensene, unntatt olivenoljen, i en food prosessor.
Kjør til det blir en jevn røre.
Så has olivenoljen oppi, mens maskinen går, med en skje om gangen,
til konsistensen er som majones.

Tipper den holder fire-fem dager i glass med tett lokk i kjøleskapet.

Enjoy 🙂

 

 

/!\ error getUserMedia.