Artikkel


Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm har sagt at det eneste produktet i frysedisken som er verdt å handle er slike små, grønne erter som denne røren er lagd av.

Da jeg fant oppskriften på pålegget med det noe betenkelige navnet mandel- og ertechutney, tenkte jeg at den umulig kunne bli god. Men så feil kan man ta, for mandel- og ertechutney er nemlig bare supergodt!

Dette lignet litt på å gå shopping med en venninne. Hun finner et klesplagg til deg som du er sikker på at du ikke kommer til å kle. Du tar det på deg, og yess, så blir det yndlingsplagget de neste tre årene.

Jeg kommer til å ha denne ofte fremover. Lage en stor porsjon og ha den i en boks i kjøleskapet. Spise mandel- og ertechutney som pålegg på rundstykker og knekkebrød, eller fylle den opp i en stangselleri, eller knaske den med en gulrotstav som dipp. Masse protein gir metthet som varer og stabilt blodsukker, og en friskhet i smaken gjør at man ikke blir lei.

Få ingredienser gjør den rask å lage, og det er ikke umulig at du har alt i huset og bare kan sette i gang.

Den er inspirert av Kurma Dasas bok ”Quick vegetarian dishes – recipes you can prepare in a hurry”.

Vær så god, her er redningen når du er småsulten og vil ha noe proteinrikt, godt og mettende i en fei 🙂

 

MANDEL- OG ERTECHUTNEY – oppskrift
2 dl mandler, grovt hakket, deretter ristet gylne i panne
2,5 dl tinte selskapserter
1 ts finrevet ingefærrot
3-4 ss vann
2 ts juice av lime eller sitron
1 ts malt koriander
1 ts havsalt
½ ts nykvernet pepper

Kjør de ristede mandlene i food processor til de er ganske finmalt.
Ha i resten av ingrediensene og kjør til en ganske glatt røre.
Ha i litt mer vann om du vil ha en løsere konsistens.

Voilà!

Følg Pranava på Facebook, Instagram og Bloglovin for mer sunn og plantebasert inspirasjon!

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.