Artikkel

Bilde_mandelsmør_med_dadlerTWN-1
Ha mandelsmør på brødskiva, kjeks eller knekkebrød og kos deg med en sunn og god påleggsvariant som er rask å lage og god på smak!

Peanøttsmør har vi hatt i årevis. Da er det jo ikke så merkelig med mandelsmør eller andre nøttesmør for den saks skyld? At mandelsmøret søtes med dadler fremhever bare den delikate søtsmaken mandlene uansett har. En liten dæsj kakao gjør underverker for farge i tillegg til smak. Og om du savner litt sting, så smaker det deilig med en liten klype cayennepepper eller chilipulver i. Hvis du ikke går for en mild og mer barnevennlig versjon.

Spiret mandelsmør kan man få kjøpt for eksempel her på Iherb, da er mandlene lettere fordøyelige og du tar opp næringsstoffene bedre. Det er like enkelt å gjøre det selv: Legg i bløt over natten som her i denne oppskriften, skyll, sil og så er det bare å mikse de få ingrediensene. Gjort på ti minutter!


MANDELSMØR SØTET MED DADLER OG KAKAO – oppskrift
2 dl mandler (bløtlagt i minst åtte timer)
2 dl stenfrie myke dadler, lett sammenpresset
3/4 dl (daddel)vann
1 ss kakaopulver
Evt et lite dryss chilipulver

1. Skyll og sil av de bløtlagte mandlene og kjør dem i food processor med S-blad til finmalte.
2. Ha i dadlene og miks videre. Reguler konsistensen ved at du heller i omtrent trekvart deciliter vann. Dersom dadlene ikke er myke, kan de legges i vann i tyve minutter først, og du kan bruke det søte bløtleggingsvannet i blandingen.
3. Ha i kakaopulver og miks videre.
4. Smak til – ta i noen dråper stevia om du vil ha det søtere, og et lite dryss chilipulver om du vil ha litt mer sting.
5. Ha mandelsmøret over på et glass med skrulokk og oppbevar i kjøleskapet. Det har lang holdbarhet – du merker det på lukt og smak når det er blitt for gammelt.

Enjoy 🙂

/!\ error getUserMedia.