Artikkel

Hjemmelaget mangochutney er enda bedre enn den du får ferdig på glass. Dessuten kan du få din egen spesialversjon om du går for denne, uten eddik og raffinert sukker, og likevel blir den akkurat slik den skal være, søt og sterk og syrlig på samme tid.

Chutney er selvskreven sammen med all slags indisk mat, for eksempel pakoras, og passer supert til ulike vegetarburgere, som for eksempel black bean burgers, burgere av linser og quinoa eller rødbetburger.

 

MANGOCHUTNEY – oppskrift
(Blir 3 dl)

1,5 dl vann
125 g kokossukker
1 dl sitronsaft
1 ss finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, finhakket
1/4 -1/2 rød chili med frø
1 kanelstang
1 ss sennepsfrø
1/2 ts salt
3 ss rosiner (lyse eller mørke)
250 g skrelt mango i terninger

1. Kok opp vann, sukker og sitron i en tykkbunnet kjele og la det småkoke uten lokk til sukkeret har løst seg opp.

2. Mens det fortsetter å koke i kjelen, skreller og finhakker du ingefær og rører den inn, og slik fortsetter du å tilberede og tilsette alle  ingrediensene mens du inniblant rører og hele tiden koker videre.

3. Til slutt har du i mangobitene, og lar blandingen koke inn til en tykk masse. Det vil ta omtrent 25 minutter uten lokk. Mot slutten må det røres ganske jevnt for at det ikke fester seg i bunnen av kjelen.

4. Enten kan du ha den over på et kokvarmt rent glass, skru lokket tett igjen og la den modne noen dager eller lenger, da blir den enda bedre. Eller sett i gang og nyt sammen med en god middag med det samme.

TIPS:
*Rema1000 selger Kolonihagens frosne økologiske mangoterninger i 250-grams-pakninger til 20 kroner pakken, de er supre å bruke.
*Chili er sterkere jo mindre de er i størrelsen og sterkere jo nærmere stilken du kommer. Dessuten gir frøene ekstra sterk smak, så de kan eventuelt fjernes.

/!\ error getUserMedia.