Artikkel

Bilde mangois-1

Enklere blir det ikke! Miks sammen mangobiter, kokosmelk og lønnesirup, hell det i en boks, i isformer eller i dessertglass og sett i fryseren. Snart har du din egen hjemmelagde, deilige, kremete, fyldige og friske mangois. Melkefri og eggefri og god.

To venninner, den ene er 50, den andre er 14, ble oppnevnt som smakspanel, her er deres dom: «Fin balanse mellom kokos og mango og sødme, ikke noe dominerer, dermed blir den passe søt, passe frisk og uten overdøvende smak av kokos.»

Jeg fikk disse kule saftisformene på bildet i gave, og måtte bruke dem her, selv om de egentlig ikke er ment til det. Fargene var så livsbejaende fine, at jeg ikke kunne dy meg 🙂

Neste gang du sjekker innom denne bloggen har den forresten sannsynligvis nytt design. Det er Thomas Won Nyheim, som driver eminente Kokebloggen, som har utviklet det. Jeg gleder meg til forandringen, fint med en oppjustering etter seks år med samme mal. De samme funksjonene vil bestå, som at du kan søke etter innlegg, lete opp retter i menyen for frokost, middag og så videre, fortsatt kan innlegg printes ut og deles, og jeg håper og tror det meste av det beste er ivaretatt. Hvis det er ting som mangler eller bør endres, er jeg superglad for tilbakemeldinger!

MANGOIS, MELKEFRI OG EGGEFRI – oppskrift
(Blir ca 700 gram, eller 4-5 porsjoner)

1 boks fullfet kokosmelk (400 ml)
300 gram mango i biter (eventuelt ferdig oppskåret fra pakke i frysedisken)
5 ss lønnesirup

Ha alle ingrediensene i en food processor eller i en bolle og stavmiks til jevn røre.
Dersom du bruker frosne mangobiter i pose fra butikk, og kokosmelken har stått i kjøleskapet, går det ganske raskt å fryse ned til is, særlig om du bruker små dessertglass eller isformer.
Den tiner forholdsvis raskt, avhengig av størrelsen på formen(e), og er uansett ikke helt beinhard særlig lenge på grunn av fettet i kokosmelken.

Spis den som den er, eller utnytt diverse muligheter til å lage din egen vri videre: Server den sammen med sjokoladesaus – mango og sjokolade er nydelig sammen, dryss over hakkede nøtter og sjokolade, lag en karamellsaus av bløtlagte dadler og vann som mikses til passe flytende konsistens, eller server den som iskake på nøttebunn. Eller kanskje med en hel sirkelskive av vannmelon som bunn, og med friske bær på toppen?

Vel bekomme! 🙂

/!\ error getUserMedia.