Artikkel

Deilig forfriskende smoothie som metter godt og gjør godt!
Fin måte å lure inn grønnkål eller spinat hos små og store, for smaken av de grønne bladene forsvinner helt her.
Den lekre grønnfargen gjør jo heller ikke noe 🙂
Fin å ty til om du trenger litt energipåfyll på ettermiddagen, og ikke er helt klar for å sette i gang med middagslagingen på en time eller to. Passer også godt å starte eller avslutte dagen med, og å ta med på mattermos som niste.

MANGOSMOOTHIE MED GRØNT  I – oppskrift
(1 porsjon)

1 moden banan
Ca 5 dl mango, i terninger (kan være fersk eller frossen)
1 appelsin, saften
2 håndfuller spinat eller 1-2 håndfuller grønnkål
Eventuelt litt vann for at knivene på blenderen tar tak

1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til glatt konsistens.
2. Smak til, om du velger grønnkål!  Den er litt mer fremtrendende i smaken enn spinat, så kanskje holder det med én håndfull av den?

TIPS:
*Rema 1000 har dypfryst økologisk mango fra Kolonihagen. 250 gram (tilsvarer omtrent 5 deciliter) for 20 kroner. Slik ser pakkene ut. De er ferdig skrelt og kuttet i terninger, og mangoene er så søte og gode at jeg mistenker dem for å være tilberedt i opprinnelseslandet som solmodnede, istedet for å ha modnet innendørs i kontainere på reisen nordover. Kjøp med deg mange pakker, så har du dem lett tilgjengelig når du ønsker! De er jo fine å bruke i for eksempel salater, dressinger, salsa eller kaker, også 🙂 Eller denne gode mangoisen som kan brukes til kakekrem om du ikke fryser den ned som iskrem.

*Jeg bytter noen ganger ut det grønne med en pakke av jordbærene i samme serie. Kjempegodt!

*Hva er egentlig en moden banan?  Den skal helst ha prikker i skallet, og den skal ikke ha grønnlig farge på stilkfestet. (Dette høres jo litt bedrevitersk og teit ut, men jeg har selv blitt lurt i alle år av Bama-reklamen med de knallgule og dermed umodne bananene, som ikke er så fordøyelsesvennlige som de som har blitt ordenlig modne. Og kanskje er vi fler?)

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.