Artikkel

Deilig forfriskende smoothie som metter godt og gjør godt!
Fin måte å lure inn grønnkål eller spinat hos små og store, for smaken av de grønne bladene forsvinner helt her.
Den lekre grønnfargen gjør jo heller ikke noe 🙂
Fin å ty til om du trenger litt energipåfyll på ettermiddagen, og ikke er helt klar for å sette i gang med middagslagingen på en time eller to. Passer også godt å starte eller avslutte dagen med, og å ta med på mattermos som niste.

MANGOSMOOTHIE MED GRØNT  I – oppskrift
(1 porsjon)

1 moden banan
Ca 5 dl mango, i terninger (kan være fersk eller frossen)
1 appelsin, saften
2 håndfuller spinat eller 1-2 håndfuller grønnkål
Eventuelt litt vann for at knivene på blenderen tar tak

1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til glatt konsistens.
2. Smak til, om du velger grønnkål!  Den er litt mer fremtrendende i smaken enn spinat, så kanskje holder det med én håndfull av den?

TIPS:
*Rema 1000 har dypfryst økologisk mango fra Kolonihagen. 250 gram (tilsvarer omtrent 5 deciliter) for 20 kroner. Slik ser pakkene ut. De er ferdig skrelt og kuttet i terninger, og mangoene er så søte og gode at jeg mistenker dem for å være tilberedt i opprinnelseslandet som solmodnede, istedet for å ha modnet innendørs i kontainere på reisen nordover. Kjøp med deg mange pakker, så har du dem lett tilgjengelig når du ønsker! De er jo fine å bruke i for eksempel salater, dressinger, salsa eller kaker, også 🙂 Eller denne gode mangoisen som kan brukes til kakekrem om du ikke fryser den ned som iskrem.

*Jeg bytter noen ganger ut det grønne med en pakke av jordbærene i samme serie. Kjempegodt!

*Hva er egentlig en moden banan?  Den skal helst ha prikker i skallet, og den skal ikke ha grønnlig farge på stilkfestet. (Dette høres jo litt bedrevitersk og teit ut, men jeg har selv blitt lurt i alle år av Bama-reklamen med de knallgule og dermed umodne bananene, som ikke er så fordøyelsesvennlige som de som har blitt ordenlig modne. Og kanskje er vi fler?)

 

/!\ error getUserMedia.