Artikkel
Oj, så fort som det ble jul. I år også!
Her er litt julegodt – hjemmelaget marsipan. Som kan bli til mye ulikt, alt etter hvordan man varierer dem inni og utenpå med for eksempel dadler, sjokolade, gojibær eller kokos.
Jeg har brukt en mandelkvern til å male med. Det skal gi beste resultat. Men om de males/moses i en mikser, så tror jeg ikke det blir så mye dårligere av den grunn.
OPPSKRIFT HJEMMELAGET MARSIPAN
4 dl mandler med skall, malt
1 ts vaniljepulver (Eller de knuste frøene fra en vaniljestang)
3 ss lønnesirup
4 ts kokosolje
2 ts sitronsaft (Ikke nødvendig, men gir en lettere smak, ikke så tung og søt)
4 ts vann (Omtrent)
Bland alt unntatt vannet. Reguler med en teskje vann om gangen helt til deigen får marsipankonsistens.
Små, avlange kuler kan legges i stenfrie dadler, det smaker kjempegodt. Og/eller de kan pyntes med gojibær. De kan dyppes i flytende sjokolade og legges på bakepapir til sjokoladen har stivnet, eventuelt overstrødd med litt revet kokos.
(Sjokolade uten melk og sukker kan du lage selv, for eksempel ved å bestille ingredienser på www.okosjokolade.no eller kjøpe det i helsekostbutikk. Du kan da erstatte kakaopulver med carobpulver om du ikke tåler/skal ha kakao)