Artikkel

Oj, så fort som det ble jul. I år også!

Her er litt julegodt – hjemmelaget marsipan. Som kan bli til mye ulikt, alt etter hvordan man varierer med for eksempel dadler, sjokolade, gojibær eller kokos.

Jeg har brukt en mandelkvern til å male med. Det skal gi beste resultat. Men om de males/moses i en mikser, så tror jeg ikke det blir så mye dårligere av den grunn.

 

OPPSKRIFT HJEMMELAGET MARSIPAN
4 dl mandler med skall, malt (Eventuelt først bløtlagt 8 timer, så tørket)
1 ts vaniljepulver (Eller de knuste frøene fra en vaniljestang)
3 ss lønnesirup eller yaconsirup
4 ts kokosolje (Den sunne, økologiske. Som helst bare så vidt er varmet, ofte kalt extra virgin)
2 ts sitronsaft (Ikke nødvendig, men gir en lettere smak, ikke så tung og søt)
4 ts vann (Omtrent)

Bland alt unntatt vannet. Reguler med en teskje vann om gangen helt til deigen får marsipankonsistens.

Små, avlange kuler kan legges i stenfrie dadler, det smaker kjempegodt. Og/eller de kan pyntes med gojibær. De kan dyppes i flytende sjokolade og legges på bakepapir til sjokoladen har stivnet, eventuelt overstrødd med litt revet kokos.

(Sjokolade uten melk og sukker kan du lage selv, for eksempel ved å bestille ingredienser på www.okosjokolade.no eller kjøpe det i helsekostbutikk.)

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.