Artikkel

Blåbærmuffins er forbausende lett å lage! Jeg har egentlig ikke lagd så mye muffins i mitt liv, så dette ble en hyggelig overraskelse. Bare å blande  sammen ingrediensene og steke. Jeg gikk for en helt oljefri variant, og det som i grunnen tok mest tid var å klippe 12 passe store bakepapir.

De er laget av glutenfri havre, den gir saftighet til baksten, spesielt sammen med en godt moden banan og plantemelk. En raus dose vaniljepulver bidrar til smaken, sammen med søte blåbær. De er nydelige å spise lunkne, men det går veldig greit senere, også 🙂

Kokosblomstsukker er luksus i bakst, det hever virkelig smaken. Et dryss av det samme sukkeret på toppen, før de stekes, så det karamelliseres, er heller ingen ulempe.

BLÅBÆRMUFFINS FRI FOR EGG, MELK, HVITT SUKKER OG OLJE – oppskrift
(Oppskriften er inspirert av den herlige bloggen Feasting on Fruit.)
(Blir 12 stk)

4 dl havremel
1 ts natron
1,5 dl kokossukker
1 banan, stor, godt moden
2,5 dl plantemelk
1 raus ts vaniljepulver
1 liten klype salt
2 dl blåbær, frosne
Ekstra sukker og blåbær til topping

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme

1. Kjør havregryn til mel i en blender, om du ikke har havremel.
5,5 dl glutenfrie havregryn ble ca 4 dl mel hos meg. Ha melet i en bakebolle sammen med natron.

2. Ha sukker, banan, plantemelk, vaniljepulver og salt i en blender og kjør til glatt røre, og bland den sammen med melblandingen.

3. Rør raskt inn frosne blåbær, og fordel røren i 12 medium store muffinsformer.

4. Legg noen få blåbær på muffinsene og og dytt dem bittelitt ned. Gi hver muffins et godt dryss med kokossukker og sett dem i ovnen på midterste rille.

5. Stek i 25 – 30 minutter. Sjekk med en tannpirker i midten av en muffins at røre ikke henger fast når du tar den ut, og la dem avkjøle i omtrent ti minutter før du flytter dem ut av formene.

 

TIPS:
*Liker du ekstra søte muffins? Smak på deigen før du steker, og ta i mer kokossukker om du vil!
*Kokossukker og vaniljepulver får du i helsekost og på nett.
*Har du ikke plantemelk i huset? Ta en håndfull rå cashewnøtter eller hampfrø i blenderen sammen med 2,5 dl vann og de andre ingrediensene i oppskriften. Vips, har du fått hjemmelaget plantemelk inkorporert i blandingen.
*Vil du ha en god glasur på toppen? Bland 300 g rå cashewnøtter, to ss sitronjuice, 2 ss smeltet kokosolje og 80 ml lønnesirup i en food processor til det blir jevnt. Avkjøl i kjøleskapet en time før den tas på de avkjølte kakene. (Om motoren på food processoren ikke er så sterk, vil cashewnøttene forhåpentlig gi silkemyk konsistens om de først er bløtlagt 3-4 timer.) Boka Ditt yogakjøkken skal ha æren for glasuren 🙂

 

/!\ error getUserMedia.