Artikkel

 


Julesnop laget på 1-2-3! Kos deg med det alene, på tur, i farta, gi bort i gave eller spar det til julens kakefat. Består av noen få sunne, rene ingredienser uten mel, melk, egg og sukker. De er kjappe å lage – og består av bare dadler, mandler, litt kokosolje og varme julekryddere.

De er  myke og søte med en fin og knasende liten krønsj fra de ristede mandlene. Kanel, nellik, ingefær og kardemomme er en super julesnopete kombinasjon sammen med det søte, og som gjør at det er vanskelig å stoppe å spise etter den første, andre eller tredje biten….

Det eneste du trenger å gjøre er å ha alt i food processoren, kjøre til en deig og så trille til kuler.

Jeg var litt usikker på hva de skulle kalles, de er muligens ikke helt innafor som raw food, og hører antakelig ikke til i kategorien bliss balls eller energikuler, siden mandlene er ristet (?).  Kaker er vel kanskje heller ikke helt rette betegnelsen. Selv om de minner meg veldig mye om de deilige engelske peppernøttene i både smak farge og størrelse, som moren min alltid hadde til jul. Bortsett fra at hennes var sprø i konsistensen.

Her er en annen oppskrift på raw peppernøtter som jeg la ut for et par år siden,  med nøtter og nøttesmør i fleng, om du foretrekker den varianten.

MYKE PEPPERNØTTER – oppskrift
(Blir ca 20 små kuler)

1 dl ristede mandler
140 g myke dadler, stenfrie ( 7 medjouldadler)
1 ts kokosolje
1 ts kanel; malt
1/2 ts nellik, malt
1/2 ts ingefær, malt
1/2 ts kardemomme, malt

1. Rist mandler på medium pluss varme i stekepanne (eller på bakeplate midt i ovn på 180 grader) til de er brune tvers gjennom.
2. Mal mandlene til grovt mel i food processor.
3. Ha i resten av ingrediensene (dadler, olje og krydder) og kjør til du har en deig.
4. Trill små kuler, og klem dem eventuelt litt flate med et lett fingertrykk.
Oppbevares i en tett beholder i kjøleskap eller fryser. Holder seg veldig lenge, og minst til jul. Hvis du klarer å vente 🙂

Tips:
Jeg har aldri i mitt liv smakt så gode dadler som disse medjouldadlene, kjøpt fra nettbutikken Økoland. (Og jeg har spist mange 😉 )
De har lang holdbarhet, og er nydelige i ulike typer energikuler, rawkaker eller å bare spise som snacks. Barn elsker dem. De er omtrent tre ganger så store som de dadlene vi vanligvis får kjøpt her, så det trengs ikke så mange for å lage noe godt.

 

/!\ error getUserMedia.