Artikkel
Nicecream er snill hjemmelaget iskrem som er superrask å lage, og som barna elsker.
Den er er fri for både melk, egg og sukker – men akkurat den samme kalde, smakfulle, kremete iskremfølelsen får du likevel.
Den kan smaksettes i alle retninger, selv om den mest barnevennlige versjonen rett og slett er en frossen, oppskåret banan som er kjørt i mikser når den er halvtint.
Beregn én banan per person.
Deles i litt tykke skiver – cirka to centimeter.
Legges i fryseren, gjerne flatt i en pose. Da klumper ikke bitene seg for mye,
så tiner de raskere.
Ta på litt sitronsaft om de skal ligge i dager/uker, så blir de ikke brune.
Omtrent fem – ti minutter før den skal spises, tas den ut og tiner i posen på kjøkkenbenken.
Da er den lett å mikse, og du slipper å risikere å ødelegge kniven på stavmikseren/food processoren på de harde bitene.
Du kan tilsette kakaopulver (Det gjorde jeg her).
Og vaniljepulver og ulike frosne bær, men ingen av delene er nødvendige.
Beregn en håndfull bær per person, om du vil ha det som tilbehør.
(Andre gode ting å strø på, er hakket frisk frukt, sjokolade og nøtter.)
Bærene moses med gaffel i en skål og has over isen når den er lagt i serveringsglass/-skål.
Spar gjerne noen hele bær, som legges på toppen til slutt.
En annen deilig dessert er denne sjokolademoussen basert på avokado.
Den er også rask og grei å lage.
Nicecream kan lages av diverse andre frukter, som mango.
Det har jeg tilgode å prøve, men tipper det er minst like godt 🙂