Artikkel
Disse søtpotetbitene smaker godt og er enkle å lage 🙂
Jeg fant ikke umiddelbart det dekkende norske ordet for nuggets. Ser for meg at det betyr små gaffelbiter med smak, som dyppet i en passende saus er en god snacks – uten at ordbøker jeg har konsultert har noen kommentarer til saken.
Det er sagt masse bra om søtpotet, blant annet er den rangert blant de ti sunneste grønnsakene naturen har å by på. Her er et lite knippe info etter noen kjappe Google-søk: Den guloransje fargen gir betakaroten, som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. Karotenoider styrker immunforsvaret og hjelper kroppen å takle virusinfeksjoner og kreft. Den inneholder vitamin C, D, magnesium, kalium og jern. Selv om den smaker søtt, fører den ikke til høye blodsukkersvingninger. Den har mye lavere stivelsesinnhold enn vanlige poteter.
Søtpotet er ømfintlig for kald lagring, og bør ikke oppbevares i kjøleskapet. Den har en fin sødme som gjerne kan balanseres med noe syrlig.
Mandelmel kan du eventuelt lage selv ved å kjøre mandler i food processor til finmalte.
NUGGETS AV SØTPOTET – oppskrift
(1 – 2 porsjoner)
300 gram søtpotet ( = 2 middels store, gjerne veldig avlange,
så er de enkle å dele i passende biter)
2 flate ss mandelmel
2 flate ss sesamfrø
1 ts Himalayasalt eller uraffinert havsalt
1 ts pepper
1 ss saft av sitron
2 ss rå kokosolje eller rapsolje til steking
Skrell og skjær potetene i passe store biter og kok dem nesten møre.
Hell fra vannet og la det dampe vekk fra kjelen.
Ha sitronsaften over potetene og bland godt.
Bland mel, sesamfrø, salt og pepper i en skål.
Vend potetbitene i melblandingen.
Stek i stekepanne på middels til god varme.
Server sammen med en god dipp, for eksempel denne melkefrie Ranch Dressingen eller safrannøttedippen i denne oppskriften med ovnsbakte søtpoteter og kanskje en salat.
Har du friske urter tilgjengelig – kan du jo lage en enkel
URTEHAGESAUS
2 deler olivenolje
1 del sitronsaft
salt
pepper
Masse friske urter, som for eksempel gressløk, persille, koriander, sitronmelisse, dill, løvetann (om årstiden tillater det)….
Alt has i en mikser til det blir en kremet konsistens. Ha i vann om den blir for tykk.