Artikkel

Denne frokostblandingen fri for gluten er knasende sprø og god! Med sunne fettsyrer, godt proteininnhold, mye fiber. Det er ikke verst når det som er sunt kan smake så godt samtidig 😉

Oppskriften fikk jeg av min gode nabo Karin. Hun og mannen lever i verdens koseligste røde hus i skogen, de dyrker grønnsaker og plukker bær og sanker sopp og har sin egen honningproduksjon. Og Karin lager masse gode, spennende matretter.

Vil du heller lage en kjapp grøt til frokost? Denne hirsegrøten med lune bær er god.


GLUTENFRI FROKOSTBLANDING – oppskrift til to stekebrett

*2 ss kokosolje (eventuelt rapsolje)
*175 gram eplemos (Hipp barnemat har økologiske begre på 100 gram, fire i pakken. Rart med barnemat? Neida, det er jo samme mat, bare at den er i mindre porsjoner 🙂 )
*4 ss lønnesirup eller yaconsirup
*200 g bokhveteflak
*150 g quinoaflak
*100 g hirseflak
*120 g solsikkekjerner
*120 g sesamfrø
*2 ts (ekte Ceylon-)kanel, malt
*1 ts ingefær, malt
*1 ts havsalt, uraffinert
*100 g mandler, grovt hakket (gjerne bløtlagt natten over)
*(Eventuelt 300 g rosiner som blandes i etter stekingen)

 1. Sett ovnen på 150 grader ved varmluft, 170 grader uten.
  2. Varm olje sammen med eplemos og søtstoff i en stor kjele.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt rosiner som eventuelt has i etterpå.
  4. Rør godt til alt er fuktet.
  5. Fordel blandingen så jevnt som mulig utover to langpanner, og smuldre opp de største klumpene. Jeg brukte bakepapir, men det er ikke nødvendig. Eventuelt kan pannene smøres med kokosolje, som er den oljen som tåler høye steketemperaturer best.
  6. Ta ut brettene når de har stått inne halve steketiden og rør rundt før de steker videre. Alle ovner er ulike, og min ble ferdig til å røres i  etter 14 minutter på 150 grader med varmluft.

Spises med yndlingsmelken din, (for eksempel mandelmelk, kokosmelk, rismelk, sesammelk) og diverse ferske eller frosne bær som strøs over.

Frokostblandingen oppbevares i lufttett beholder når den har kjølnet.

PS: Lik gjerne Facebook-siden, der er det et drypp eller to per dag av mat- og helsetips. Tusen takk for likerklikk og delinger her på siden! Tallene oppdateres ikke automatisk, men de synes når siden lastes nytt, eller oppdateres i nettleser.

/!\ error getUserMedia.