Artikkel

Ostekake med mango og lime-2Den søte og milde mangoen, den mektige, syrlige og søte «ostemassen» fri for både ost og sukker, den kraftige og smakfulle bunnen av mandler og dadler: Jo, dette er enda en av de vellykkede kakene fra raw food-verdenen som har sørget for at både dekadansen og sunnhetsalibiet eksisterer i skjønn forening.

Raw food kalles raw food når den ikke er varmet til mer enn maks 42 grader, for å bevare alle næringsstoffer intakte. Her er en liten vri. De eneste cashewnøttene som var å oppdrive i området, var ristet.
Det smaker ikke verre av den grunn – snarere tvert imot 🙂

Bunn og fyll lages kjapt i kjøkkenmaskin, du slipper å beregne tid til steking, og kaken går fint å oppbevare i fryseren. Utrolig nok holder mangoen seg like fin i konsistens og smak.

Her er en annen spennende ostekake med bær, etter samme prinsipp: Rå, sunn og god.

OSTEKAKE MED MANGO OG LIME – oppskrift
Bunn:

2,5 dl dadler uten sten, lett presset sammen
2,5 dl mandler (eller macadamia eller valnøtter)
2 ss (= 1/2 dl) rå, økologisk kokosolje

Fyll:
5 dl cashewnøtter uten salt rå (evt ristet)
ca 3/4 dl limejuice (smak til)
1,2 dl rå, økologisk kokosolje
1,2 dl kokoskrem (det tykke laget i en boks kjøleskapskald fullfett kokosmelk)
1,2 dl lønne- eller yaconsirup

Topping:
1 mango

Bløtlegg mandlene over natten/ca åtte timer.
(Om du ikke har tid til å bløtlegge, bør du ha i nesten dobbel mengde mandler. De som bløtlegges, øker mye i volum. Ha dem da gradvis i food processoren, til deigen er passe søt og sammenhengende og kan klemmes godt ned på kakefatet.)
Bunnen:
Ha alle ingredienser i en food processor og kjør til massen samler seg til en deig.
Stryk deigen ut i en sirkel på et kakefat som tåler å fryses.
Sett kakefatet i fryseren eller ut i vinteren mens du lager fyllet.
Fyllet:
Kjør alle ingrediensene til fyllet i en food processor til det får en kremet konsistens.
Jo sterke motor på maskinen, jo glattere fyll.
Det er ikke så viktig at fyllet er silkemykt, dersom du ikke har mulighet til å lage det.
Stryk fyllet over bunnen, og sett kaken iskaldt på nytt.
Fyllet vil stivne når det kjølner. Dersom du vil ha en høy kake, kan du sette fyllet kaldt en stund før du stryker det ut over bunnen, til det er mer samarbeidsvillig i høydebygging.
Mangoen:
Skjær av to halve skalker ned på langs, så tett inntil den flate steinen som mulig.
Skrell de to halvdelene, legg dem på skjærefjøla med snittflaten ned, og skjær så tynne skiver som mulig.
Ta kaken inn igjen i varmen, fordel mangoskivene over, og vips, er du ferdig 🙂

Kaken må oppbevares i kjøleskap eller fryser, for å bevare konsistens og form.Ostekake med mango og lime-1

PS: Følg meg på Facebook for mer inspirasjon! Tusen takk for likerklikk og delinger. Selv om antallet ikke oppdateres automatisk, vises det når siden lastes på nytt.

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.