Artikkel
Revet ingefær stekt med hvitløk, sitron og krydder oppå en myk aubergine, yum-yum! Dette er enkel og smakfull middag!
Del den, og stryk det smakfulle fyllet godt utover flatene – det er fyllet som ”gjør” hele retten, ovnsbak, og voilà! Lages gjerne til gjester – bare lukten er nok til å trigge smaksløkene, og synet av de gylne skivene vekker enda mer matlyst 🙂
Den kan deles på flere måter – det blir lekkert og kjempegodt uansett om du deler i to og skjærer ruter på kryss og tvers nesten helt ned til skallet, eller deler den i halvannen centimeter tykke skiver tvers over, så du får mange biter, eller på langs, for en mer elegant presentasjon.
Tilbehør kan for eksempel være kokt quinoa (som selges i de fleste dagligvarebtikker). Quinoa gir god metthetsfølelse og fullverdig protein. Lag gjerne også en frisk salat, for eksempel denne av mungbønnespirer i avokadodressing.
Ta med deg en vakker mørkelilla aubergine hjem fra butikken, akkurat så glatt og fast at om du dytter fingeren mot den blir det et lite søkk der. Da skal den være perfekt moden.
Doble gjerne fyllet, om du er glad i masse smak!
OVNSBAKT AUBERGINE MED SITRON, INGEFÆR OG HVITLØK – oppskrift
(Med tilbehør: til to personer)
1 middels stor aubergine – delt slik du vil ha den
3 ss rapsolje
1 ss sitronsaft
1 ss ingefær, finrevet
2 hvitløksfedd, presset
Ca ½ ts himalayasalt eller uraffinert havsalt
Ca ¼ ts pepper
Ca ¾ ts koriander
litt chilipulver, tilpass etter styrkegrad
Bland sammen og fordel fyllet over skivene. Denne blandingen passer til tre-fire skiver skjært på langs eller to opprutede auberginehalvdeler – dytt det da godt ned mellom rutene, så setter smaken seg enda mer i fruktkjøttet.
Stekes på 190 grader varmluft midt i ovnen i en smurt, ildfast form til de er myke gylne oppå.
God middag! 🙂
PS: Følg gjerne Pranava på Instagram for mer inspirasjon! Tusen takk for likerklikk og delinger!