Artikkel

papaya-med-nicecream-jordbaer-og-sjokolade-1

Denne desserten er så sunn at du kan spise den til frokost 🙂 Og den er så god at du vil antakelig helst spise den opp alene. Den kan sikkert deles mellom fire snille mennesker som vil hverandre vel, men….

En søt, god og moden papaya, fylt med et kjølig lag nicecream laget av frosne, moste bananer, overdekket av en sjokoladepuré som består av dadler og kakao eller carob og enda en puré av  jordbær mikset med noen dadler og chiafrø.

Finn en stor og god skje, dig in og vit at du fortjener å la  kroppen oversvømmes av vitaminer og mineraler 😀

PAPAYA MED NICECREAM, JORDBÆR OG SJOKOLADE – oppskrift

1/2 moden papaya (gir litt etter for et lett trykk med fingeren)

Jordbærpuré:
2,5 dl jordbær (ferske eller halvtinte)
4 stenfrie, myke dadler (1/2  dl)
1/2 ss chifrø

Sjokoladepuré:
7 stenfrie, myke dadler ( ca 1 dl)
1 dl vann
1 ss carob eller kakaopulver eller en blanding av dem

Nicecream av banan:
5 dl bananer i biter (frosne)
1/2 ts vaniljepulver (kan utelates)

  1. Lag jordbærpuré ved å mikse alt med stavmikser.
    (Chiafrøene bruker omtrent ti minutter på å lage geléaktig konsistens, derfor smart å starte med jordbærene)2. Lag sjokoladepuré ved å mikse alt i en blender.

    3. Lag nicecream (minner om softis i smak og konsistens) ved å stavmikse de oppdelte og skrelte bananene som har ligget i fryseren til frosne. (La dem tine bittelitt, kanskje fem- ti minutter? før du mikser dem, da er de mer samarbeidsvillige)

    4. Del papayaen i to og skrap ut frøene.

Så er det bare å legge nicecreamen i bunnen av den saftige papayaen, ha over sjokolade- og jordbærpureen, pynte med noen ferske eller halvtinte bær du måtte ha tilgjengelig, eller kanskje noen blader sitronmelisse eller noen kokosflak. Og nyyyyte!

Forresten, det blir kanskje litt jordbær- og sjokoladepuré til overs, men jeg tror ikke du kommer til å bli sint på meg av den grunn 😉

Et lite tips til slutt: Har du en spiseskje chiafrø i nicecreamen smelter den ikke til helt flytende konsistens når den tiner. Men sannsynligvis er den spist før problemstillingen oppstår. Her måtte den pent vente til bildet var tatt, derfor litt mer kremet utseende  🙂

 

/!\ error getUserMedia.