Artikkel
Pizzabunn ( glutenfri og gjærfri) med søtpotet er genialt! Jeg fikk tipset gjennom Facebook-gruppa Veggispreik, der er det masse inspirasjon å hente.
Denne pizzabunnen blir næringsrik, myk og mettende, henger godt sammen og er såpass beskjeden i smak at uansett hvilken type pizzatopping du foretrekker, passer den inn. Den er lett å lage – det er bare å få søtpoteten inn i ovnen en times tid, koke quinoaen i ti-femten minutter og mikse sammen deigen i en blender.
Når søtpoteten har ovnsbakt seg, blir den nesten kremet i konsistensen, og utrolig oransjegyllengul i fargen. Sammen med quinoa og en liten dæsj kikertmel får den flott konsistens etter noen runder i food processoren. (Jeg kjøpte økologisk quinoa på Kiwi, til mer enn halve prisen av hva den koster på helskostbutikk.)
Denne pizzabunnen er ekstra gyllen i fargen, fordi quinoaen er kokt sammen med safran.
Søtpotet kan brukes til masse godt! Her er et par andre forslag:
En saftig og god sjokoladekake med både søtpotet, rødbete og avokado.
Ovnsbakt søtpotet med safrannøttedipp
PIZZABUNN MED SØTPOTET OG QUINOA – oppskrift
(Blir én stor pizzabunn)
500 gram rå søtpotet,
1,5 dl quinoa
1/2 ts havsalt og en liten klype safran eller gurkemeie
1,5 dl kikertmel
1 flat ss Fiberhusk
Sett stekeovnen på 220 grader.
Prikk søtpoteten noen ganger med en gaffel og ovnsbak den omtrent en time.
Skyll quinoaen og kok den med 4,5 dl vann, salt og safran eller gurkemeie, til vannet er borte. Det tar ti-femten minutter.
Del den ferdige ovnsbakte søtpoteten i to,
og grav ut innholdet med en skje.
Ha søtpotetmassen i en kjøkkenmaskin sammen med quinoa, kikertmel og Fiberhusk.
Kjør maskinen til deigen er blandet, det tar ikke lang tid.
Kle en stekeplate med bakepapir, og stryk deigen jevnt utover med en slikkepott.
Stekes på 220 grader i omtrent femten minutter, til lys gyllenbrun.
Så er det bare å fylle den med din beste pizzasaus og -topping.
Jeg kommer snart tilbake med et par forslag 😀