Artikkel
Rask frokost som varmer godt og gir langvarig energi! Et par minutters koking er alt som trengs 🙂
Quinoa er blitt kalt indianernes gull på grunn av det høye næringsinnholdet. Smaken er mild og litt søtlig. Naturlig glutenfritt og lettfordøyelig. Flakene, som er dampede og valsede bitte små korn fra en brokkoliliknende plante, er raske å tilberede. Kan også spises rå i for eksempel frokostblanding. Høy andel av protein og fett gjør det attraktivt i lavkarbodietter. På Wikipedia står det at Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.
Økologiske quinoaflak fås i mange helsekostbutikker, de kan også kjøpes på nettet, for eksempel hos Kinsarvik Naturkost. Sjekk www.kinsarvik.no . For ikke så lenge siden ble det startet produksjon av quinoa i Norge.
QUINOAGRØT – oppskrift
(1 porsjon)
2 ¼ dl rismelk eller annen vegetabilsk melk
1 dl quinoaflak
1/8 ts salt
Ha alle ingrediensene i en kjele, varm opp til kokepunktet og rør mens den småkoker et par minutter.
Godt tilbehør er malt kardemomme eller kanel, tørkede blåbær og hakkede mandler.