Artikkel

Rask og lettlaget suppe som smaker nydelig på kalde vinterdager! Det tar toppen 30 minutter før den står på bordet ferdig kokt, for her er det bare tre hovedingredienser å ordne med, resten er smaksettere.

Den er krydret med typiske indiske kryddere, slik at det river bittelitt nedover halsen, og skaper en god varme i hele kroppen. Om du ikke har alle krydderne, så kan det kompenseres med desto mer karri i stedet. Karripulveret består ofte av omtrent de samme krydderne som er brukt her, men det er en fordel å ha i ekstra chilli sammen med karrien, det gir den ekstra spissen på smaken som gjør at det blir så godt.

Linsene med sitt proteininnhold gir en metthetsfølelse som varer lenge. Spis suppen som den er, eller kanskje sammen med knasende sprø knekkebrød?

Olivenoljen som siste finnish gjør seg, ikke bare fordi det er sunne fettsyrer som tas enda bedre vare på i uoppvarmet tilstand, men den mildner også kryddersmaken, runder den litt ned igjen, på en måte. Og passer godt sammen med tomatene.

Lag gjerne en stor porsjon, den er fin å varme opp igjen, og fin å fryse ned.

Suppen er laget etter inspirasjon fra en oppskrift av svenske Eva Strand, som ga ut kokeboken ”Lettlaget vegetarmat” i -97.

OPPSKRIFT  RØD LINSESUPPE
(6 porsjoner)

12 dl grønnsaksbuljong
(For eksempel en toppet spiseskje av Naturata gjærfri grønnsaksbuljong, se www.naturata.de )
3 dl røde linser, godt skylt (Evt bløtlagt 6-8 timer)
3 middels store gulrøtter i små terninger
1 løk, finhakket
4-500 g knuste tomater med lake (En boks har omtrent 400 gram, en kartong 500 gram)
1 toppet ss finhakket ingefær, eller omtrent ¾ ts ingefærpulver
2 hele laurbærblader
1 toppet ts paprikapulver
2 toppede ts malt spisskummen
¼ ts malt cayennepepper (Smak til, det er sterkere jo ferskere det er)
1 strøken ts malt koriander
1 toppet ts karri

Litt olivenolje

Kok opp grønnsaksbuljongen i en stor kjele, og ha i alle ingrediensene i den rekkefølgen de står, unntatt olivenoljen. La den småkoke under lokk til gulrøttene er møre og linsene er kokt melne. Det tar omtrent et kvarter. Ta ut laurbærbladene.
Olivenoljen ringles over rett før servering, gjerne direkte i suppeskålene.

Bon appétit 🙂

/!\ error getUserMedia.