Artikkel

Frisk og deilig suppe som metter og fyller deg med et lite hav av næringsrike ingredienser!

I denne lille suppebollen er det en stor pose med spinat, så mye at du neppe hadde spist den i en salatporsjon, men blendet med blant annet appelsinjuice og tomat blir den en rask middag både når det gjelder å tilberede og spise. Sammen med den stekte soppen blir det et spennede lite måltid, for hadde vi egentlig trodd at en skikkelig irrgrønn raw smoothie kunne matche så godt med aldeles ihjelstekte sjampinjonger? Fusion heter det vel, når to veldig ulike retninger møtes i sann forening.

Jeg hadde håpet at jeg kunne skrive at det ville ta deg et kvarter å lage den. Jeg brukte 20 minutter, men jeg tror jeg er litt mindre stressa enn folk flest, (eller er det bare det at jeg er litt mer pirkete når jeg renser soppen?), og dermed litt langsommere av meg, så derfor tipper jeg fortsatt at de fleste andre fikser den på et kvarter!

Du trenger tross alt bare la soppen steke seg selv i pannen, mens du putter spinat og smaksettere i blenderen, kjører den ett minutt, heller i suppebollen og legger soppen oppi, og garnerer med litt vårløk, om du har.

 

RÅ SPINATSUPPE MED GYLLENSTEKT SOPP – oppskrift
(1 porsjon)

250 gram sjampinjong eller annen sopp
1/2 ts tørket eller 1 ts frisk timian, salt og pepper

1 liten (Delicioso-)tomat, tilsvarer en halv vanlig tomat
1 lite hvitløkfedd
1 ss hakket rødløk
1 appelsin, saften
1 ss saft av sitron
150 gram spinat

1 ss vårløk, finhakket

 

  1. Rens og del soppen i skiver, tørrstek den i medium varm panne sammen med timian. La den ligge rolig i pannen mens den først safter seg, og rør litt rundt etter at saften har fordampet. Krydre med salt og pepper.

    2. Ha alle ingrediensene unntatt spinaten i en blender. (Tomat, hvitløk, rødløk, appelsin-og sitronsaft). Kjør til de er blandet.

    3.  Legg spinaten i blenderen, og kjør videre til du har en jevn suppe. Kanskje må du ta i spinaten i flere omganger for at knivene skal få tak, jeg måtte det med min gamle blender.

    4. Legg suppen i en skål, ta oppi soppen og strø litt finhakket vårløk over.

Sim salalbim, middagen er klar!

 

TIPS:
*Dropper du den stekte soppen, har du en god raw-suppe. Du kan bytte ut soppen med for eksempel en mangosalsa, agurkterninger eller finhakkede tomater.

*Det ser kanskje mye ut med all soppen, men den krymper masse når den steker, og er med på å gi god metthet.

 

/!\ error getUserMedia.