Artikkel

ranch dressing 001_B

Denne melkefrie Ranch-dressingen er god! Rask å lage, også. Den holder en uke i kjøleskapet om den oppbevares i en tett boks.

Den originale Ranch-dressingen, basert på rømme, er visstnok den mest solgte dressingen i USA siden 1992, da den overtok for Italian salad dressing.

Dipp eller dressing – begge deler er ideelt. Som dipp funker den fint rett fra kjøleskapet, da er den fyldig og ganske fast, etter noen timer i romtemperatur blir den sausete som Ranch Dressingen.

Selv om den er basert på kokosmelk, vil du ikke merke den smaken – den blir kamuflert av alle urtene.

En annen nydelig dipp er gyllen safrannøttedipp. Om du tynner den litt ut med vann, blir den også en glutenfri, melkefri lavkarbo dressing. Her er oppskriften.


RANCH DRESSING – oppskrift
(Blir ca 4 dl)

1 boks kokosmelk (fullfett)
1 ts havsalt
½ ts sort pepper
1 ss løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ss tørket persille
¼ ts sellerisalt
½ ts tørket dill
1 ss sennep (evt malte sennepsfrø for en helt basisk oppskrift)
1 ts paprikapulver

Ha alle ingrediensene i en bolle eller mikser og bland godt.
Dermed er jobben gjort, og du har en fiks ferdig sunn og god dressing eller dipp som står og venter på deg i kjøleskapet 🙂

 

* På www.iherb.com finnes stort utvalg kryddere i økologisk versjon til rimelig pris. Sjekk ut merket Simply Organic, de har masse fint!

*  Her er lenken til originaloppskriften, hentet fra paleobloggeren Grassfed Girl

/!\ error getUserMedia.