Artikkel


På en bunn av rå dadler og nøtter legges først et lag med jorbærmousse, deretter cashewkrem. Pyntes gjerne med frisk frukt, bær eller spiselige blomster. Eller alt sammen!
Jordbærene er økologiske og funnet i frysedisken på vanlig dagligvarebutikk, og de smaker sånn omtrent hundre ganger bedre enn de konvensjonelle.
De rå og usaltede cashewnøttene i kremen er blandet med squash, det gir en litt mindre mektig kake, og du drøyer budsjettet litt. Like kremet blir konsistensen, uansett.
Du trenger ikke ovn for å lage denne, dermed er masse tid spart. Oppbevares gjerne i fryseren og holder seg lenge der, og veldig fin å ta med på besøk, eller ta et stykke eller to når kakebehovet melder seg eller du får uventede gjester. Den tiner forholdsvis raskt i romtemperatur.


RAW-KAKE MED JORBÆR- OG CASHEWKREM – oppskrift
(Springform på 22 cm i diameter)

Bunn
3 dl pekannøtter (går helt fint med alle typer nøtter, helst usaltede)
200 gram myke, stenfrie dadler
1 klype salt
1 ts vaniljepulver

Cashewkrem
4 dl rå, usaltede cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer
200 gram squash, skrelt, i biter
1 1/4 dl smeltet kokosolje
1,5 dl lønnesirup

Jordbærmousse
1/3 av cashewkremen
300 gram jordbær (helt eller delvis tint)
4 ss chiafrø (gjerne hvite om du finner)
2 ss lønnesirup

1. Kle en springform med plastfolie. Ha ingrediensene til kakebunnen i en foodprocessor og kjør til massen blir homogen og fettet fra nøttene har begynt å gi en litt blank konsistens. Mulig det samler seg til en deig før det, da er det også greit å avslutte. Trykkes ut til kakebunn i springformen. Lag eventuelt ujevn kant for effektens skyld.

2. Lag cashewkremen ved å skylle nøttene i en sil, ha dem i foodprosessoren sammen med de øvrige ingrediensene. (Squashen er skrelt for å unngå grønnskjær) Kjør til en kremet masse. Smak til om den er passe søt. Hell 2/3 av den over i en bolle.

3. Lag jordbærmoussen ved å mikse den gjenværende 1/3 av cashewkremen i foodprocessoren sammen med jorbærene, chiafrøene og lønnesirupen. Miks til frøene er mest mulig knust. Smak til om den er passe søt.

4. Fordel jordbærmoussen over kakebunnen. Deretter har du på cashewkremen. Oppbevares i kjøleskap eller fryseren til en stund før den skal serveres, ellers blir den litt for bløt i konistensen. Da kan du pynte den med det du måtte ha tilgjengelig av bær og frukt. Jeg hadde en pose tørkede blå kornblomster fra Fjellurt på Røros, funnet i en helsekostbutikk.

 

/!\ error getUserMedia.