Artikkel

julemat_2015-2

Raw peppernøtter er noe heeeelt annet enn rå peppernøtter 😀
Disse har skikkelig god pepperkakesmak, og er laget av nøtter, dadler, en sunnere sirup og diverse deilig julekrydder.

Den rå deigen jeg spiste som liten, av mors engelske peppernøtter, smakte litt mer deigete, mye søtere, og med en bitteliten stram bismak av bakepulver, som jeg selvsagt ikke var villig til å innrømme. Det var jo kjempegodt. Særlig etterfulgt av flere glass kjøleskapskald melk.

Disse er også så gode at nå skal jeg lage den tredje porsjonen, og håper den holder til jul 😉
Her trengs det ikke melk for å avbalansere alt det hvite sukkeret, og de er gode til både te og kaffe og som energisnacks. De gjør seg forresten flott som prikken over i-en oppå en stor porsjon nicecream med masse multer, og sikkert diverse andre desserter.

Det er Ragnhild Nordrum som står bak oppskiften. Hun har en flott blogg med en god miks fra livet som «Happy healthy mom» for lille S, som får servert et fantastisk utvalg vegansk mat, og som imponerende nok ser ut til å like det meste av den plantebaserte maten. Jeg brukte pekannøtter i stedet for cashews sist, det gikk kjempefint. Gangen før det glemte jeg mandelsmøret, det gikk også kjempefint. Poenget er nok den gode konsistensen, julekrydderkombinasjonen og søtsmaken. Her er Ragnhilds pepperkakeoppskrift, med min omdøping til peppernøtter. Jeg er enig med henne – de er best kalde, servert rett fra kjøleskap eller fryser.

RAW PEPPERNØTTER – oppskrift
(Blir et lite brett)

-3 dl rå cashewnøtter
-5-7 myke dadler
-3 ss mandelsmør
-2-3 ss lønnesirup (eller yacon)
-3 ts kanel
-3/4 ts malt ingefær
-3/4 ts malt nellik
-liten klype havsalt

Mal nøttene til mel i en food processor/sterk blender.
Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til du har en jevn, passe klissete deig.
(Ta eventuelt i mer sirup, så det blir lett å forme kuler)
Rull deigen ut til kuler.
Oppbevar i kjøleskap eller fryser.

Alt godt for en gledelig og fredelig julefeiring!!!

/!\ error getUserMedia.