Artikkel


Deilig og sunt snacks som forsvinner i en fei! Kjapt å lage, lett å spise, og passer til mer enn bare å erstatte potetgullet.

Jeg serverte dem nylig sammen med bakt søtpotet, avokadoterninger, sriracha, cashewrømme og hakket gressløk. Det smakte veldig godt med de spicy kikertene som ga en god crunch opp mot den andre mer milde, myke og kremete maten. De var så gode at en god del forsvant før de ble servert sammen med maten, og de var så gode at jeg fikk lyst på en ny batch i dag. Da viste det seg til min skuffelse at det ikke var flere kikertbokser igjen her. Men det sto enn boks med store hvite bønner og lyste mot meg, dermed måtte jeg prøve oppskriften igjen, og byttet ut mot de hvite bønnene. Det ble n.e.s.t.e.n. like godt 🙂

Foruten å ha dem i en bolle på bordet som proteinrik, mineralrik og deilig snacks, passer de veldig godt i en salat, som garnityr på en suppe, sammen med bakt potet, eller de kan ovnsbakes til gylne sammen med båter av rødløk og terninger av gresskar eller søtpotet, og så serveres i en grønn salat med en god dressing.

RISTEDE KIKERTER – oppskrift
(Passer til to personer som noe av tilbehøret til for eksempel bakt søtpotet. Doble gjerne oppskriften om det skal være snacks)

Sett stekeovnen på 210 grader og kle en stekeplate med bakepapir

1 boks kokte kikerter (230 gram når avrent)

1/2 ss olivenolje
1 ts chilipulver
3/4 ts spisskummen, malt
3/4 ts paprikapulver
1/2 ts oregano, tørket
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts havsalt
1/4 ts sort pepper, malt

Bruk en sil og skyll kikertene under kaldtvannskranen. Fjern eventuelle misfargede og dårlige erter.
Legg kikertene mellom tørkepapir slik at en del fuktighet kan klappes ut, og bland dem i en bolle sammen med olje- og krydderblandingen.

Spres mest mulig utover stekeplaten og stekes midt i ovnen til de blir mørkt gylne, i omtrent tyve minutter.

Kos deg!

TIPS
*Bruk ferdig tacokrydder om du synes krydderne her ble mange! Da kan du bruke omtrent 3 – 4 teskjeer tacokrydder. Ta i tillegg i en halv teskje salt dersom tacokrydderet ikke inneholder det.
*Har du andre favorittkryddere du heller vil bruke, er det bare å være kreativ. Du kan smake deg frem mens du blander dem inn, og det meste blir godt.
*Stekeovner er forskjellige – ta kikertene ut når de er mørkt gylne, enten de trenger mer eller mindre steketid enn oppgitt her.
*Chilipulver varierer i styrke. Det kan være lurt å ikke ta i alt med en gang, men smake deg frem til passe styrke.

/!\ error getUserMedia.