Artikkel

ristede mandler med sitron og rosiner 010 B

De smaker søtt, salt og surt. Det er sprøtt og mykt om hverandre. Det lukter friskt av sitron og ser fristende ut. Når du først har fått smaken, er det vanskelig å slutte.

De består av befriende fem enkle ingredienser. Og er kjappe å lage. Dette er snacksen som har alt – for selvsagt er det sunt i tillegg 😉

Oppskriften kommer fra en kokebok. Det kopierte arket har ingen andre referanser enn at det kommer fra side 30. Jeg får altså bare kreditert den hyggelige damen som generøst hadde med seg noen kilo på et kurs der vi var omtrent femten deltakere. Og som delte ut oppskriften samtidig med serveringen. Fordi alle pleide å spørre etter den. Og kiloene forsvant, de. Ehm, altså kiloene med snacks.

Mandler er veldig basedannende. De reduserer blant annet risikoen for hjertesykdom, styrker cellemembranene og beskytter mot kreft. Det er, i all beskjedenhet, en annen og veldig god oppskrift på salte mandler her på bloggen. Der står det mer om innhold og virkning. Her er lenken: http://basiskmat.com/?p=386

Rosiner er ikke basedannende, men når du først skal ha noe søtt, er det ikke et dumt valg. Velg den økologiske varianten, for druer er blant de mest sprøytede plantene. ”Friske druer og tørkede (rosiner og korinter) er biologiske responsomdannere – de holder allergener, virus og kreftfremkallende stoffer unna. De ufarliggjør også frie radikaler og er derfor ideelle som avgiftningsmiddel”, skriver Kirsten Hartvig i ”Mat for immunforsvaret”.

RISTEDE MANDLER MED SITRON OG ROSINER – oppskrift
(Blir en medium stor snacksbolle)

250 gram mandler
2 ss olivenolje
1 ss grovrevet sitronskall
2 dl rosiner
1 ts uraffinert havsalt

Stek mandlene i olivenolje på middels varme i tre minutter.
Hell dem over på kjøkkenpapir slik at oljen suges opp.
Bland med revet sitronskall, rosiner og salt.

*Mandlene kan først legges i bløt over natten og tørkes i stekeovn før oppskriften følges, for en mer allergivennlig versjon.
*Sitronen bør være økologisk, fordi det er mye sprøytemiddelrester i skallet. Eller legg den et par timer i eddikvann før den skrubbes godt.
*Å steke i olivenolje er ikke det mest ideelle, fettet omdannes til stoffer vi helst bør unngå, har en del av oss lært nå. Vil du være supersunn,  kan den byttes med rå økologisk kokosolje, den tåler høye steketemperaturer godt.

Ha en god uke, kos deg 🙂

/!\ error getUserMedia.