Artikkel

20141018-DSC_0007
Bønnepostei er en beskrivelse som ikke yter dette pålegget rettferdighet. Det er mye bedre enn som så 😉

Jeg var bedt på søndagsfrokost hos min kjære broder.

Jeg hadde lyst å ta med noe godt på frokostbesøket, men hadde ikke planlagt noe spesielt. Det er ofte da det blir best. Når du har lyst å glede noen, og når du må være kreativ med det du har rundt deg der og da.

Jeg hadde en boks ferdigkokte røde kidneybønner.
Jeg hadde gul løk og irrgrønn, frisk persille fra økoabonnementet,
og jeg hadde et glass økologisk tomatpuré (er blant de økologiske produktene
der du kjenner stor smaksforskjell – denne er søtere og fyldigere
og ikke så skarp som den konvensjonelle).

Det ante meg at det kom til å smake godt.
Så jeg fant frem penn og papir og vekt og mål, og noterte de få ingrediensene.

Det ble kjempegodt! (Brorfamilien syntes også det 😉  )
Bittelitt skarphet fra løken, søtt fra tomatpureen, mildt og mykt fra de røde bønnene,
og flott kryddersmak fra persillen.

Kanskje du har tid og lyst å lage et mykt og saftig brød som følge?
Dette saftige valnøttbrødet med gylne linfrø er nydelig, i tillegg til at det er laget av naturlige og næringsrike råvarer som rårismel og kikertmel, uten gluten, melk og gjær.

RØD BØNNEPOSTEI MED PERSILLE – oppskrift
(Blir en passe stor påleggsskål)

1 boks (Go Eco) kidneybønner (også kalt røde bønner eller salat- og grytebønner)
(Tilsvarer 230 gram kokte bønner)
1 ss olivenolje
½ ts havsalt
½ ts pepper
1 ss tomatpuré (økologisk gir absolutt best smak)
¼ liten løk (omtrent to spiseskjeer grovhakket løk)
1 håndfull eller mer frisk persille pluss noen dusker til pynt

Hell bønnene i en sikt
og skyll godt under springen til det ikke skummer mer.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin,
bortsett fra noen få persilledusker til garnering,
kjør til jevn konsistens.

Ferdig!
Nå har du rimelig og godt og lekkert hjemmelaget pålegg,
som holder 3-4 dager i kjøleskap i tett boks  🙂

 

 

/!\ error getUserMedia.