Artikkel

Vegansk coleslaw
Vegansk coleslaw, eller vi kan kalle den saftig rødkålsalat med kremet dressing. Det høres jo mye bedre ut 😉 Passer på en buffet, som pålegg, som tilbehør til burgere og til julete middagsmat.

Salaten er rask å lage, og fin å ha stående i kjøleskapet til ulike måltider når du vil ha litt variasjon fra hverdagskosten. Den holder seg godt, så lag gjerne en stor porsjon.

Rødkål er næringsrik, slik alle de fargesterke matplantene er, og den er spesielt rik på vitamin C, K og folat.

RØDKÅLSALAT MED KREMET DRESSING – oppskrift
(Til to-tre personer)

300 g rødkål (omtrent et kvart stort hode), finstrimlet, gjerne med ostehøvel
Noen drag med saltkverna mellom lagene når den legges i en bolle

50 g gulrot, revet
1 dl rosiner, eller mer (smak til)

Dressing:
40 g pinjekjerner (tilsvarer omtrent 0,6 dl)
½ dl rapsolje
1 ss sitronsaft (smak til)
1 ts kapers (kan utelates)
¼ ts malt pepper
½ ts grønnsaksbuljong
½ ts malt ingefær
Evt noen dråper flytende stevia eller et annet flytende søtningsmiddel

Lag dressingen mens rødkålstrimlene ligger med salt i en bolle.
(Saltet trekker ut væske og bidrar til at den blir mer saftig.)

Alle dressingingredienser has i en blender eller food processor og kjøres til den blir jevn og kremaktig.
Rødkålen er ganske  kraftig på smak, så det er bare fint at det smaker mye av dressingen, for å balansere dem opp mot hverandre. Smak deg frem – kanskje blir det godt med litt mer surt, salt og eventuelt søtt enn hva jeg har foreslått?

Så kan du stampe rødkålen med en tresleiv. Da blir den enda saftigere. Passer godt å lytte til litt fengende rytmisk musikk samtidig, da går det som en lek 🙂

Bland inn revet gulrot og rosiner i rødkålen sammen med dressingen, så er det bare å servere!

Den holder seg 4-5 dager i kjøleskapet i en boks med tett lokk.

/!\ error getUserMedia.