Artikkel

En mettende og god salat, med en spennende vri der litt syrlig nøtteost passer godt til ristede pinjekjerner og mild avokado. Er et mettende måltid i seg selv, kan bli en fin forrett i små porsjoner, og fin å ta med til en buffet (pensle da avokadoen med sitronsaft, så holder den seg frisk i fargen).
Forholdsvis kjapp å lage 🙂

SALAT MED NØTTEOST, AVOKADO OG GOMASIO – oppskrift
(Til to personer)

1 ekebladsalat (eller et annet litt stort og gjerne flerfarget salathode)
1 avokado
½ dl pinjekjerner, lett ristet (vær obs, de svir seg fort)
1 dl cherrytomater

NØTTEOST – oppskrift
2 dl makadamianøtter bløtlagt i 20 minutter
1,1 dl vann
1 fedd hvitløk
3 ts sitronsaft
½ ts uraffinert havsalt eller urtesalt
Saften av 1 ingefærbit  som er passe stor til å presses gjennom hvitløkspressen

Alt mikses i en blender til det er godt most

Her er oppskrift på GOMASIO
(Gomasio er en blanding av ristede sesamfrø og salt som gir en fin nøttelignende kryddersmak. Fin å strø på ferdiglagde retter.)

 

SLIK GJØR DU
1. Vask og tørk salatbladene og legg dem på et fat eller rett på middagstallerkenene. Legg de største bladene ytterst langs kanten og mindre og mindre blader inn mot midten.
2. Del avokadoen, fjern steinen, ta ut fruktkjøttet med en skje og skjær den i skiver. Legg halvparten samlet på hver sin tallerken eller i to grupper om du bruker et stort serveringsfat.
3. Skjær cherrytomatene i små båter, kvarte eller enda mindre, og fordel utover. Strø over pinjekjerner, som eventuelt er lett ristet, og strø rikelig med gomasio over det hele.
4. Nøtteosten kan enten legges i en liten skål som tilbehør eller legges samlet i salaten.

Vel bekomme 🙂

 

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.