Artikkel

Tomatsalsa er godt. Enig? Og guacamole likedan? Hva om vi blander de to sammen og serverer den saftige blandingen på blader av knasende sprø crispisalat?

Jeg lagde denne til lunsj en dag. Naboen stakk innom og fikk smake, døpte den salsaguacamole og sa at den var et blogginnlegg verdig, på grunn av de balanserte smakene. Så da ble det slik, selv om den i utgangspunktet bare var en rask ikke-rett av tilgjengelige råvarer.

Jeg har vært heldig, og fikk tak i søte og saftige hjemmeavlede tomater – de gjør virkelig en forskjell. Får du ikke det, er de økologiske butikktomatene også veldig gode, særlig når de er nesten sprekkeferdig modne. Sammen med mild rødløk, en liten dæsj hvitløk, syrlig sitron balansert mot søt lønnesirup, en myk og samarbeidsvillig avokado og noen håndfuller friske urter, blir dette både veldig godt og temmelig så sunt, også 🙂

SALSAGUACAMOLE MED CRISPISALAT – oppskrift
(Én til to personer)

1 crispisalat
2 ss sitronsaft
2 ss lønnesirup
1 liten avokado
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss rødløk, hakket
1/2 agurk i små terninger
2 tomater, hakket
1/2 potte koriander eller bladpersille
Nykvernet pepper og havsalt etter smak

1. Skyll og tørk salatbladene og legg dem på et fat.
2. Mos sitronsaften og lønnesirupen med avokadokjøttet.
3. Rør inn hvitløk, rødløk, agurk  og halvparten av de oppdelte tomatene.
4. Klipp eller kutt urten i biter og rør inn. Spar eventuelt litt til garnityr.
(Bruker du bladpersille er kanskje stilken så grov at du vil utelate den.)
5. Legg blandingen på salatbladene, ha resten av tomatbitene og eventuelle urter over, og gi et dryss pepper og salt over det hele.

TIPS
Du kan også ha den i wraps av hjertesalatblader, eller servere den som tilbehør til middagen, bruke den som pålegg eller dele den med en venn som et lite kvelds- eller mellommåltid.

Relaterte saker:
Avokadodressing i tre varianter

Iskrem av avokado og kokosmelk

Enkel supersalat med avokado og bløtlagte mandler

/!\ error getUserMedia.