Artikkel

Oliven er deilig! I alle fall for oss som liker det, for det er litt enten eller, kanskje. De er gode i salater, eller ved siden av, så er de enklere å komme seg unna for de ikkefrelste, men kanskje enda bedre å bare spise som de er, gjerne marinert, så man kan bare nyte akkurat den særegne, litt bittersyrlige smaken, uten andre forstyrrende elementer. Godt som snacks, fin å sette fram til gjester, fin når man er litt småsulten.

Ett glass oliven (ca 175 gram)
2,5 ss olivenolje
¼ ts cayennepepper
¼ lime (saften)
1 hvitløkfedd, presset
2 ss frisk basilikum eller 2 ts tørket
1 ts timian, tørket
1 ts koriander

Legg olivenene i en plastpose og knus dem forsiktig med et kjevle. La dem ligge i posen og bland de øvrige ingrediensene i en bolle før de has over i posen med olivenene. La olivenene trekke i marinaden i posen på en flat tallerken, så de kan dekkes mest mulig av marinaden, natten over. Namm….

/!\ error getUserMedia.