Artikkel


Disse sconesene er raske å lage, og smaker godt.

De passer veldig godt til varme retter, som en suppe eller gryterett. De er best nylagede, men om du oppbevarer dem i en papirpose eller bare under et kjøkkenhåndkle på benken, så smaker de slett ikke verst dagene derpå. Da kan de deles i to og spises med for eksempel mandelsmør, nam-nam….

Her er det brukt grovt, økologisk rismel. Om du vil ha en enda sunnere variant, med mer næringsstoffer, mer protein og færre karbohydrater, og helt basedannende (bortsett fra bakepulveret, som kan utelates), så kan rismel byttes ut med quinoamel.

I oppskriften er det brukt kokosolje og -mel. Jeg anbefaler gjerne de økologiske Evina-produktene. På hjemmesiden er det utførlig informasjon om helseeffekter med mer, og den norsk-filippinske familiebedriften fortjener all mulig støtte i sitt arbeid. Blant annet benytter de ikke barnearbeid, i stedet støtter de barns skolegang i nærområdet.

SCONES MED NØTTER OG SPINAT – oppskrift
(Blir 9-10 stykker)

10 puter frossen spinat (tilsvarer omtrent 100 gram)
2,5 dl kokende vann
½ ts urtesalt
1 toppet ss uraffinert kokosolje (for eksempel Evina Kokosolje, info og bestilling på: http://evinas.mamutweb.com/subdet53.htm  )
3 toppede ss fint kokosmel (for eksempel Evina Kokosmel, info og bestilling på: http://evinas.mamutweb.com/subdet44.htm )
2 dl grovrismel ( Mange dagligvarebutikker selger det biodynamiske ”Reis Vollkornmehl” fra Spielberger Mühle)
2 ts bakepulver (kan utelates, for helsunn variant)
2 toppede ts soltørket tomat, finhakket
10 paranøtter, grovhakket

Pynt:
For eksempel valmuefrø, linfrø, sesamfrø eller solsikkekjerner.

Ha de frosne spinatputene i en bakebolle. Hell over kokende vann. Ha i kokosolje og rør til blandingen er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene, og bland godt. Tilsett litt mer vann om deigen ikke er så løs at den enkelt kan settes på bakepapirkledt eller smurt stekeplate med en skje.

Det blir omtrent ni eller ti scones dersom du setter litt store skjeklatter på bakeplaten.

Strø over frø som pynt, og stek til gylne i omtrent 20 minutter på 200 grader varmluft.

Vel bekomme 🙂

/!\ error getUserMedia.