Artikkel

bilde sjokoladeake med mandelbunn raw-2

Nammm-nammmm…. denne sjokoladekaken er bare knallgod! Det er tredje gangen jeg lager den nå, og jeg har finregnet meg gjennom familiesamling, bursdag og velkomstkaffe: Tilsammen har seksten personer, små og store, smakt den, og alle har forsynt seg mer enn én gang. (Ja, jeg innrømmer at jeg har et ekstra blikk for slikt. Et tilfreds sådant 🙂  )

Altså, det er ikke bare meg som liker denne. Og min gode venninne Pia, hun som er medansvarlig for Pranavas Instagram-konto, kastet bare et kjapt blikk på den før hun utbrøt «Å, er det den gode Ragnhild Nordrum-kaken?» Og jeg kunne stolt bekrefte at det var i alle fall ikke så veldig langt unna hennes fristende sjokoladeterte. Slik er det med ekte kakekjennere, de ser raskt bakenfor staffasjen av ringblomster og kirsebær og avdekker fort en kakes sanne jeg, gitt.  Begge kakene består av en rå nøttebunn, og begge har et nydelig tykt, nesten mousseaktig lag med kakao mikset med nøtter, vanilje, lønnesirup og mer nøtter, pluss litt annet snadder.

Rask å lage er den også, siden den ikke skal stekes og bare består av to lag.
Just do it, jeg tviler på at du vil angre 🙂

SJOKOLADEKAKE MED MANDELBUNN, RAW – oppskrift
(Passer til en liten springform på 22 cm i diameter, og ca fem kakeglade personer)

Bunn:
2 dl mandler
2 dl kokosmasse
10 dadler uten stein
1 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
6-7 ts kokosolje

Fyll:
2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i minst fire timer
1 dl cashewsmør
1,5 dl lønnesirup
1 ts vaniljeulver eller -essens
havsalt, et lite dryss
2,5 dl kakaopulver
2 dl kokosfløte (den tykke delen i kjøleskapskald kokosmelk)

1. Ha alle ingrediensene til bunnen i en prosessor og kjør til finmalt.
2. Trykk massen ut over et kakefat.
3. Sett den kaldt mens du lager fyllet:
4. Miks alle ingrediensene til fyllet i en prosessor. Jo glattere, jo bedre.
5. Bre fyllet ut over kakebunnen.
Oppbevares i kjøleskap frem til servering, så konsistensen blir fast.
Pynt gjerne med frisk frukt og bær, men den er veldig god uten, også:-) 

Tips:
* Dersom du kan klemme massen til bunnen sammen til en klump når du presser den hardt sammen, bør det være nok kokosolje til at bunnen blir fast etter avkjøling. Ta i en ekstra teskje om du er usikker, så slipper du en usammenhengende bunn. Sett gjerne kanten på en springform ned på kakefatet når den trykkes ut, da er det enklere å lage en jevn sirkel.
* Kok cashewnøttene i ti minutter dersom du ikke rekker å bløtlegge dem, de blir myke og lette å lage krem med, da også.
* Halvparten av kakaoen kan byttes ut med like mye carobpulver. Smaken vil ikke endres vesentlig av det, og det kan være en bedre variant for de som reagerer på sjokolade med hodepine og migrene.
* Det går fint å doble oppskriften – bare bre den utover et større kakefat, så ikke bunnen blir altfor høy.bilde sjokoladeake med mandelbunn raw-1

 

 

/!\ error getUserMedia.