Artikkel

smoothie-bowl-med-blabaer-1

Hei, igjen! Endelig legger jeg ut et nytt innlegg på bloggen, dette har jeg gledet meg til lenge!!! Har vært litt overveldet av en 28-dagers detox, og ikke funnet rom for nye innlegg i denne perioden. Men så mye godt som jeg har drømt om i disse tøffe dagene, tror jeg nok at de neste innleggene kommer til å bli litt preget av diverse av de drømmene!

Jeg har fulgt den anbefalte kuren fra boka til Anthony William, «Den medicinske seer».
Det har kun gått i frukt og grønnsaker, spirer, urter og bær – alt rått! Pluss diverse urteteer og masse vann. Bananer, mango og papaya har vært gjengangere, blåbær, spinat, agurk og bladsalater likeså. Jeg har spist meg god og mett, og det har vært masse godt å velge mellom, som for eksempel slike smoothie-bowls som den jeg har oppskrift på her. Både til frokost og mellommåltid før en større salat til lunsj, snacks av stangselleri, frukt og dadler til mellommåltid igjen, og så en kremet spinatsuppe (også den rå og dermed kald) og eventuelt mer snacks i form av frukt, bær og stangselleri på kvelden. Mange måltider, mange handleturer på butikken, masse mat. Og en hyggelig oppdagelse om at energinivået etterhvert steg, huden ble klarere, hodet/tankene også. Men først gjennom den tøffe avgiftningsperioden, med smerter, svingende følelser, matsavn, tåkete hode og et plutselig utslett på hele kroppen som heldigvis forsvant etter en uke.

Og jeg som så lenge har trodd på mantraet om at massevis av sunt fett og massevis av protein er den optimale løsningen. Det var egentlig deilig å komme vekk fra troen på at frukt inneholder så mye sukker at det ødelegger helsa. Han skriver masse om hvor bra frukt er for oss, og at fruktsukker ikke må sammenlignes med vanlig, raffinert sukker. Det er jo egentlig helt logisk at når det enkleste av alt for oss mennesker er å bare høste smakfulle, spiseklare frukter og bær direkte fra busker og trær, så er dette gaver fra naturen vi virkelig bør benytte oss av. Det er ellers så mye interessant og tankevekkende i den boka, jeg anbefaler den virkelig dersom du er interessert i sammenhengen mellom mat og helse, har en sykdom som du ikke får hjelp til, eller arbeider med disse tingene.

SMOOTHIE-BOWL MED BLÅBÆR – oppskrift
(1 porsjon)

3 bananer
2 dadler
2,4 dl blåbær
En liten håndfull granateplekjerner
Sitronmelisseblader, om du har

Ha bananer, bær og dadler i en blender, tilsett en liten skvett vann for at knivene skal få tak, og kjør til kremet konsistens. Hell over i en bolle og dryss over granateplekjerner og eventuelt litt sitronmelisse. Nyt en smakfull frokost og den gode følelsen i magen i flere timer etterpå. Lett, mett og glad 🙂

Tips fra boka:
*Alle slags bær kan brukes her. Også tyttebær – bare ta i flere dadler for å veie opp for det syrlige. Men blåbær regnes som helbrederbær nr 1.
*Papaya, pærer og mango kan erstatte bananene.
*Du kan også ha i en håndfull grønt, bare sørg for at frukt utgjør hovedtyngden av smoothien. For eksempel grønnkål, spinat eller frisk koriander, en eller to stilker stangselleri eller en skje byggresspulver.
*Lager du dobbel oppskrift, kan du nyte et akkurat like sunt måltid når du blir sulten igjen 😉  Enkelt å ta med seg i en mathermos eller et stort glass med skrukork.
*Velg økologiske varer så sant det er mulig.

Just do it, og skaff deg gjerne denne fine boka!

/!\ error getUserMedia.