Artikkel

Jeg leter stadig etter gode pålegg. Her er det ett. Det er så godt at det kunne vært med i julen på førstedagsfrokostbordet. Først sennep, så solsikkeposteien. Nammmm…

Solsikkeposteien er god på for eksempel hjemmelagde knekkebrød, eller hvor som helst ellers du bruker pålegg, fra lefser til brød og rundstykker.

Solsikkefrø er basen, de blir medgjørlige og lette å mose etter bløtlegging. De er så milde på smak at de kan kryddersettes i alle retninger. Her er de med umamismak fra de soltørkede tomatene, et syrlig lite sting fra sitron, og litt søtsmak fra noen få aprikoser.
Sammen med karri blir det en smakfull og gyllen postei, som passer fint sammen med salatblader og agurk- eller tomatskiver.

SOLSIKKEPOSTEI MED KARRI OG GRESSLØK – oppskrift
3 dl solsikkefrø (bløtlagt 3-4 timer)
1 ss soltørket tomat i olje, hakket
1 dl frisk gressløk, hakket (eller en halv dl om den er tørket)
2 ts grønnsaksbuljongpulver
1,5 ss sitronsaft
2 ss olje fra de soltørkede tomatene
litt chillipulver (Smak deg frem)
2 ts karripulver
4 tørkede aprikoser i biter

Skyll solsikkefrøene i en sil under rennende vann før de has i food prosessor og moses. Ha i de andre ingrediensene og kjør videre til det er blitt som postei i konsistensen. Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet.

Vel bekomme!

Her er et par andre gode pålegg i samme sjanger, som smakfulle posteier: Mandel- og ertechutney og Rød bønnepostei med persille

/!\ error getUserMedia.