Artikkel

Disse burgerne med sopp, løk og kikerter er kjempegode. Punktum. Det er andre som skal ha æren for oppskriften, så jeg tillater meg å skryte uhemmet: Konsistensen er sjelden til vegetarburgere å være, for vanligvis blir en vegetarburger litt mer myk og «soggy» enn en burger laget på kjøtt. Spesielt dagen derpå, når disse her har kjølnet, er de i grunnen ikke til å sjelne fra en kjøttburger, hverken i konsistens eller smak, vil jeg si, som riktignok ikke har smakt en burger med kjøtt på omtrent 25 år. De er gode varme, og deilige å spise kjøleskapskalde, flotte å ha med som niste og å bruke som pålegg. De har tung umamismak, og passer til alt det vanlige burgertilbehøret, enten du går for pommes frites, burgerbrød, salat, potetmos, ketsjup, sylteagurk, potetsalat eller hva du enn velger. Helt sikkert supre å ha med på grilling også!

Raske å lage, få ingredienser, bare sørg for å ha de nødvendige krydderne, så blir det så bra, så.

SOPPBURGER – oppskrift
Blir omtrent 10 stk. Oppskriften er sterkt inspirert av  Muneeza Ahmeds «Fat free vegan meatballs» 

1 stor gul løk, finhakket
5 store hvitløksfedd, finhakket
2 ss sitronsaft
1 ss vann
5 dl finhakket sopp, for eksempel kantarell og sjampinjong
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
2 ts tørket salvie
2 ts tørket timian
1 ts røkt paprikapulver
1/2 – 1 ts ts salt
5 dl kokte kikerter uten lake (Tilsvarer omtrent to tetrapakker kokte kikerter)
2 ss potetmel
2 ss kikertmel
Eventuelt 1/2 ss kokosolje til steking

1. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme

2. Blank finhakket løk og hvitløk i en tykkbunnet kjele på medium varme sammen med 1 ss sitronsaft.

3. Ta i den andre spiseskjeen med sitronsaft og stek videre om de ikke har myknet før væsken har tørket inn.

4. Til sett soppen og la den mykne sammen med en spiseskje vann.

5. Ha i krydderne og la dem surre med noen minutter, for å få frem aromaen.

6. Skru av varmen og ha i de kokte kikertene.

7. Mos blandingen med en stavmikser, mens den fortsatt ligger i kjelen.

8. Rør inn potetmel og kikertmel.

9. Form burgere, (deigen er ganske klissete) og legg dem på bakepapir. Du kan eventuelt først pensle bakepapiret med omtrent en halv spiseskje kokosolje der de skal ligge.

10. Stek på midterste rille i omtrent 25 minutter, til de er gylne, ta dem ut, snu dem og stek videre i omtrent 20 minutter til.

Hjemmelaget sriracha smaker godt til! Disse ble servert i potetlomper, her er oppskriften på noen saftige, gode og glutenfrie 🙂

/!\ error getUserMedia.