Artikkel

Hei, igjen!
Her kommer en enkel og lettlaget gryte, basert på sopp og grønnsaker, jevnet med potetmel. Det blir en varmende og mettende middag av det, en god restelunsj, eller en fin sak å ta med på tur i en mattermos. Kan fryses.

SOPPGRYTE – oppskrift
(3-4 porsjoner)

1 liter vann
2 gulrøtter
2 poteter
1/2 gul løk
250 g sopp, for eksempel sjampinjong
1/2 rød paprika
**2 – 3 ss grønnsaksbuljong, smak til (for eksempel denne hjemmelagde)
1 ts havsalt (om buljongen er uten salt)
1/2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts pepper
et lite dryss kayenne- eller chilipulver
2 ss potetmel + 1,2 dl vann

Frisk persille ved servering

1. Kok opp vannet i en kjele.
2. Del gulrot i små skiver, poteter i litt større biter (trengs ikke skrelles), løken og paprikaen i terninger, sopp i skiver.
3. Ha grønnsakene i gryta etterhvert som de  er ferdig tilberedt.
4. La det koke til mørt, ca 20  minutter, sammen med buljong, salt, pepper og kayennepulver.
5. Ha potetmel og vann i en liten skål og rør til det er blandet.
6. Helles i en tynn stråle i gryta mens du rører i gryta. Så snart sausen har tyknet er maten klar, det tar ikke mange minutter.

Serveres gjerne med persilledryss.

VEL BEKOMME!

TIPS:
Om du ikke orker lage ditt eget buljongpulver (som er forbausende fort gjort!), og ikke vil ha kjøpebuljong på grunn av ulike tilsettingsstoffer, er Poultry seasoning fra Iherb fin å bruke. Den gir god buljongsmak og består av salvie, timian, løk, pepper, merian, sellerifrø og kayenne.

**Sjekk doseringsangivelse på ferdigbuljong, bruk ca 4 teskjeer Poultry seasoning, og ca to-tre spiseskjeer om du bruker det hjemmelagde fra denne bloggen, og smak det til uansett hvilket alternativ du går for.

/!\ error getUserMedia.