Artikkel

Spicy blomkålvinger-1

Blomkålvinger er vegetarianernes svar på kyllingvinger.
Du får den samme gode følelsen av å tygge på noe knasende sprøtt og godt krydret, de passer perfekt sammen med en dipp av en mild ketchup. Det er fingermat, kosemat, kjapp mat. De er like gylne og fine i fargen. Blomkålen blir dessuten mild og god etter et opphold i stekeovnen, så her er det mange gode grunner til å gjøre et bytte 🙂

Kan også brukes som forrett ved å legge en liten håndfull oppå noen blader ruccola og en tynn skive av en saftig bifftomat. Lekre farger og smaker som kler hverandre.

Det går raskt å blande sammen røren av kikertmel og smaksettere.
Om du finner et lite bomkålhode på ca 600 gram, blir det til omtrent 400 etter at stilk og blader er fjernet. Da passer mengden røre perfekt til å dekke de munnfullstore blomkålbukettene. Så er det bare å la stå i stekeovnen i tyve minutter, mens de snus én gang underveis. De blir sprøest der de er i kontakt med oljen på stekebrettet. Bruk kokosolje om du vil ha den sunneste versjonen – den tåler best høye steketemperaturer på over 120 grader, i følge Fedon Lindberg.

Blomkål er forresten en super grønnsak, både skikkelig næringsrik og styrkende, og lett å lage masse godt av.
Prøv gjerne denne nydelige blomkålmosen, som erstatter for potetmos. Den blir spesielt god på smak fordi den først er ovnsbakt.
Eller lag ristet blomkål med hvitløk og chili. Passer like godt i en vårrull, på pizza, som til fingermat eller siderett til middag.
Du kan også rive blomkålen, og bruke den som erstatter for ris. Gjort på få minutter!


SPICY BLOMKÅLVINGER – oppskrift
(Snacks til to personer, forrett til 7-8)

3 ss (=1/2 dl) BBQ saus (Jeg brukte denne fra Santa Maria – fyldig nok til ikke å vanne ut kikertdeigen, rene råvarer og god på smak)
1
 ts (=5 ml) chiliflak
2 ts (=10 ml) hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 ts uraffinert havsalt
1,5 dl kikertmel
1,5 dl plantemelk (for eksempel mandelmelk)
Olje til steking

1 liten blomkål, vasket, tørket og delt i munnfullstore buketter (400 gram)

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Ha alle ingrediensene til deigen i en stor bolle, bland godt sammen.
3. Ha alle de oppdelte blomkålbukettene oppi røra og vend dem til de er helt dekket.
4. Legg et bakepapir på en stekeplate, eller la være, og fordel raust med olje på platen.
5. Legg blomkålbukettene (som nå er innsvøpt i deig) utover brettet, ikke oppå hverandre. 6. Drypp noen dråper olje på hver bit.
7. Stek i ti minutter, ta ut brettet og snu på blomkålen, slik at ny stekeflate vender ned mot oljen på brettet. De blir sprøest der de har vært i kontakt med oljen.
8. Etter omtrent tyve minutter totalt, er de gylne og uimotståelige 🙂

Kos deg med snaddersnacks! 😀

/!\ error getUserMedia.