Artikkel


Har du hørt om stangsellerijuice? (Eller sellerijuice som den ofte litt feilaktig kalles på folkemunne?)
Det er en drikk som brer seg verden over, og som er mer enn en trend: De som begynner, fortsetter oftest med den år etter år.
Den passer like godt for små barn som gamle mennesker, for syke og friske, for travle som er mye på farten (de har med seg en reisejuicer) og uansett hva slags kosthold man har, enten det er «vanlig mat» eller en kostholdstrend, som lavkarbo, paleo eller lignende.

Folk drikker den fordi de blant annet merker at de får mer energi, blir kvitt allergier, utslett, eksem, hodepine og migrene. Den gir hjelp ved psykiske lidelser, halsbrann kureres, ulike betennelsestilstander og vondter i kroppen forsvinner, fordøyelsesbesvær rettes opp, blodtrykket reguleres og vekten kommer i balanse, for å nevne noe. De merker at den gir renere hud, klarere øyne og generelt større fysisk og psykisk velvære.

Jeg har drukket den daglig i mer enn tre år, og har ikke lenger migrene, har gått ned tolv overflødige kilo, er kvitt hjernetåke, kronisk øreverk, konsentrerer meg bedre, sover bedre, har fått mer energi og er gladere til sinns. Blant annet. Jeg tror at jeg aldri kommer til å slutte å innta denne helt spesielle drikken.

SLIK LAGER JEG STANGSELLERIJUICE:
* Jeg har skaffet meg en god slow-juicer, og er veldig fornøyd med Witt by Kuvings fra El-Kjøp. (Ikke reklame, bare et tips).
* Jeg handler inn bunter med økologisk stangselleri på Kiwi, deres Trumf-avtale med 15 prosent rabatt monner godt.
* Jeg skyller den, deler den i biter (juiceren min liker det best) og juicer minimum 4,8 deciliter juice. Det tilsvarer én til to bunter, litt ettersom.
* Jeg siler den før jeg drikker den nyjuicet på tom mage om morgenen, og venter 20-30 minutter før jeg spiser.

GRADVIS TILVENNING KAN VÆRE EN IDÉ:
Synes du den smaker stramt og rart de første gangene, så fortvil ikke. Du venner deg til smaken, og dessuten vil ulike bunter stangselleri smake ulikt. Den smaker litt bitrere om du velger å ta med bladene når du juicer. De har ingenting å si for næringsaspektet, så de kan utelates om du vil.
Juice eventuelt stangselleri sammen med agurk og eple i begynnelsen, og minimer gradvis mengden eple og agurk, til du har vent deg til smaken og drikker kun stangsellerijuicen. Her har jeg laget et innlegg om juice med stangselleri, agurk og eple.
I begynnelsen kan du eventuelt starte med mindre mengde, dersom du synes det blir mye med nesten en halvliter.

PRØV, DA VEL!
Jeg kan virkelig anbefale å gi juicet stangselleri en sjanse!
Det er utrolig mange fine historier på nettet og blant mine venner og kjente om hvor bra den er, enten man vil forebygge og holde seg i form eller man har konkrete helsemessige utfordringer.

Populariteten begynner å merkes i butikkene i Norge. (I USA har de merket det i flere år, lagrene der går de tidvis tomme, og mange velger å juice agurk som nestbeste alternativ mens de venter på at den kommer tilbake. Der får man kjøpt nypresset stangsellerijuice på nesten hvert gatehjøre, har jeg inntrykk av.) Her har noen av våre dagligvarebutikker nå doblet hylleplassen fordi etterspørselen etter stangselleri har økt betraktelig, så vi er i siget også her til lands.

Det er Anthony William, aka medical medium, som har skapt den verdensomspennende interessen for stangsellerijuice.
16 oz, det vil si 4,8 deciliter, er anbefalte minimum for at den skal gi effekt.
Stadig legges det ut nye historier på hans Instagram-konto av folk verden over som viser før- og etterbilder eller forteller sine egne eller barnas historier om alt juicen hjelper for.

FINE BØKER:
Som med en del av det Anthony William forteller om, er det ikke forskningsmessig dokumentert. Foreløpig. Det vil mye av det bli omtrent ti til tretti år fra nå, skriver han i den første boken sin, «Medisinsk klarsynt», som ble utgitt for fem år siden. I boken gir han den grunnleggende årsaken til en lang rekke kjente sykdommer. Han formidler stoffet på en så varm og innsiktsfull måte, at den treffer hjertene til medisinsk personell og behandlere og veldig mange av oss som har slitt med kronisk sykdom og ikke funnet løsningen noe sted. Med overraskende ny viten, konkrete råd om behandling og utrolige klienthistorier blir man så fascinert og motivert, at både denne og de øvrige bøkene han har gitt ut virkelig kan anbefales på det varmeste. En unik 28-dagers effektiv rensekur er også viet plass her.

Her er de neste bøkene i denne serien: ( Jeg kan gå god for dem alle, de er rett og slett så fulle av viktig og nyttig informasjon om hvordan man selv og ens nærmeste kan leve et rikt, sunt og friskt liv. Jeg vender tilbake til dem hele tiden, og lærer stadig noe nytt. De er oversatt til mer enn 30 språk og solgt i over to millioner eksemplarer.)

Livsforvandlende mat Her tar Anthony William for seg mer enn 50 typer frukt, grønnsaker, urter og ville vekster som har en enestående innvirkning på helsen. Han forteller hvilke symptomer og helseproblemer denne maten kan avhjelpe og hvilken følelsesmessig støtte og åndelig lærdom den besitter. I tillegg presenterer han oppskrifter på de lekreste retter som viser deg hvordan du får maksimalt utbytte og glede av hver enkelt. I et register kan du finne stikkord for en rekke plager og sykdommer, og informasjon om hvilke produkter du da bør få inn i kostholdet.

Sunn skjoldkjertel  Skjoldkjertelen er et medisinsk mysterium; de vitenskapelige studiene er vage og mangler konkluderende svar når det gjelder årsaken til sykdom, sier forlaget i sin presentasjon av denne boken. Anthony William forklarer at Epstein Barr-viruset spiller en avgjørende rolle når det gjelder sykdom knyttet til skjoldkjertelen. Han punkterer myter og vanlige forestillinger om denne livsviktige kjertelen, og kommer med opplysende svar. Boken gir råd om kosthold og kosttilskudd, har nydelige matoppskrifter, rensekurer og enestående, naturlige teknikker for helbredelse. «Den lille kjertelen foran på halsen din er ikke sjef over stoffskiftet, slik alle tror», sier William, og gir en utførlig innsikt i hvordan den fungerer og hva vi kan gjøre for å rette opp sykdom og ubalanser i den.

Livskraftig lever En overbelastet lever er årsaken til svært mange plager. Boken er et ruvende oppslagsverk om leveren, og tar for seg hvilke tiltak vi enkelt kan sette inn for å gi oss selv en livskraftig lever. Her får du vite hva leveren din trenger for å kunne helbrede seg selv og utføre de livreddende funksjonene den er skapt for.  Ut fra Williams unike forståelse av årsakssammenhengene, gis det tips om kosttilskudd inkludert doseringsmengde og kostholdsråd samt teknikker for helbredelse. Også her inngår en rekke matoppskrifter, som denne gangen styrker nettopp leveren, i tillegg til en helt spesielt oppbygd kur for å rense leveren.

Stangsellerijuice Boken tar for seg alt du måtte lure på rundt stangselleri: Hvorfor virker den, hvordan virker den, alle de ulike plagene den kan avhjelpe og helbrede, hvilke komponenter inneholder den som gjør den så spesiell og hvordan virker de, hvordan tilbereder og bruker jeg den for å få maksimal effekt. Boken gir deg masse inspirasjon og veldig nyttig informasjon om hvorfor det bare er å sette i gang å juice først som sist.

I mai kommer den sjette boken hans, «Cleanse To Heal»  Den tar for seg renseteknikker mot giftstoffer og patogener vi alle er bærere av, og som er sykdomsfremkallende. (Den norske oversettelsen kommer vel omtrent et år senere?)  Jeg gleder meg. Jeg har gjennomført flere av rensekurene han anbefaler i både den første boken, den om skjoldkjertelen og leverboken, og de er bygd opp på en måte som gjør at de virker, samtidig som de er skånsomme. Man føler seg blant annet mykere og sterkere i kroppen, og får større grad av fysisk og psykisk velvære. De aller fleste av oss vil ha godt av en rensekur eller flere i løpet av livet. Omgivelsene vi lever i har aldri i historien vært så forgiftet, enten det gjelder vannet vi drikker, maten vi spiser, luften vi puster, tekstilene vi omgir oss med, hår- , sminke- og hudpleieproduktene vi bruker.

Blir du nysgjerrig på bøkene og lurer på hvor du skal begynne å lese?
Da ville jeg startet med boken om stangselleri og den om leveren.

Trenger du en litt enklere tilnærming enn å starte med de norske bøkene og ikke vil begi deg ut i det engelskspråklige på bloggen hans eller andre sosiale medier hvor han er aktiv, som på YouTubeInstagramSoundCloud og Facebook?
Sjekk ut den norske  «Studiegruppe for Anthony William medical medium» på Facebook!
Den har mange medlemmer, har dedikerte administratorer og en varm og ivaretakende tone, der alle slags spørsmål er velkomne.
Sjekk også ut den andre norske Facebook-gruppen «Anthony William medisinsk klarsynt helseråd». De to gruppene er forskjellige, og utfyller hverandre godt.

KURS PÅ LILLEHAMMER:
I april skal jeg ha et kurs over seks uker på Lillehammer som vi avslutter med en ni dagers rens basert på læren til Anthony William. Våren er en perfekt tid for en kroppslig indre storrengjøring. Det er lettere å gjennomføre en rens når sola har begynt å varme og vinteren slipper taket i oss. Ta kontakt om du har lyst å bli med! (Send meg en e-post til hjartrud krøllalfa online.no eller ta kontakt på Instagram eller Facebook)

 

HVORFOR DRIKKE SELLERIJUICE, FORKLART PÅ TRE MINUTTER:
I denne tre minutters YouTube-videoen forklarer Anthony William det viktigste rundt sellerijuice.
Se den og bli inspirert, slik Sylvester Stallone og dusinvis av andre kjendiser pluss over 2,2 millioner følgere på Instagram allerede har blitt! 🙂

/!\ error getUserMedia.