Artikkel

Supper laget på ovnsbakte grønnsaker, mmmmm….. Det skjer noe med sødmen som kommer mer fram og smakene som blir dypere. Hvis du synes det høres tidkrevende ut å dele opp blomkål og løk i biter, legge på bakepapirkledt plate sammen med uskrelte hvitløksfedd og varme til det er mørt, kan du droppe det, og ha alt i en suppekjele med en gang, og bare koke. Det blir nesten like godt. Men bare nesten 😉

Her er det en liten dæsj med quinoa i, som gir deilig og mettende fylde. Gurkemeie gir gylden farge, rosmarin understreker den søtlige smaken, pepper piffer litt opp og gir bittelitt sting. Sitronjuice hever smaken på det meste, også her. Og som om ikke det er bra nok at det smaker godt – hver skje har helsebringende egenskaper – fra krydderne til hvitløken, løken og blomkålen.

Har du noen ristede nøtter eller frø over, et lite dryss med friske urter og noen få av de peneste ovnsbakte blomkålbukettene, blir det nesten en liten suppefest.

Vil du egentlig ikke ha ovnsbakte grønnsakersuppe, likevel? Da kan du eventuelt prøve en annen mektig og god suppe her på bloggen, der alt has i kjelen og koker til mørt:  Rød linsesuppe med varmende kryddere som karri og chili.

SUPPE AV OVNSBAKT BLOMKÅL OG QUINOA – oppskrift
(Til 4 -5 personer)

2 ss olivenolje
3/4 ts rosmarin, tørket
1/2 ts gurkemeiepulver
1/4 ts pepper, kvernet
Et dryss chilipulver, om du vil
5-6 fedd hvitløk, uskrelt
2 gule løk, skrelt, i biter
2 små eller 1 stor blomkål, delt i buketter

12 + ca 2 dl vann
1/2 dl quinoa, skylt
1 ss saft av sitron
Salt etter smak

Topping:
En håndfull pinjekjerner,  ristet
Litt finhakket frisk koriander eller annen urt
Noen av de peneste ovnsbakte blomkålbukettene

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme. Kle en plate med bakepapir eller smør den.

1. Ha olivenoljen og krydderne i en stor bolle, bland sammen.
2. Vask, rens og del blomkålen i mindre buketter. Tørk bukettene, så olje fester seg til dem, og ha dem i bollen med oljeblandingen og rør til de er dekket av blandingen. Stilkene kan du spare og for eksempel bruke i salat eller som blomkålris
3. Skrell og del løkene i kvarte biter.
4. Legg  bitene av løk og blomkål på bakeplaten sammen med de uskrelte hvitløkene. Min ovn steker minst på midten av platen, så jeg legger de minste bitene der, slik at alt blir stekt samtidig.
5. Bakes i ovnen til møre, omtrent 20-30 minutter, avhengig av hvor små biter du har.
6. Rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne på medium varme til gylne, og finhakk urter mens grønnsakene baker i ovnen.
7. Kok opp vann, hold av de to siste deciliterne, ha i skylt quinoa og la det småsimre under lokk mens du venter på grønnsakene i ovnen.
8. Når grønnsakene er ferdige, tar du av skallene på hvitløksfeddene, holder av noen blomkålbuketter til garnering og har resten i kjelen med quinoaen. La det koke opp. Ha i sitronsaft, mos jevnt med stavmikser når alt er skikkelig mørt, juster eventuelt med mer vann, smak til med havsalt og eventuelt mer av de andre krydderne.

Enjoy!

 

/!\ error getUserMedia.