Artikkel


Namm… merkelig at et surrogat for ekte hvetemelspasta kan smake så godt! Dette er bare nydelig, gi det en sjanse selv om det kanskje høres forskrekkelig å lage pasta av squash! Men den får faktisk litt av den samme myke konsistensen som ekte pasta, tar opp i seg smakene fra sausen og gjør hele middagen til en behagelig overraskelse.

Oppskriften er inspirert av kokeboken Raw food på norsk, De beste oppskriftene på naturlig mat. Av Erica Palmcrantz og Irmela Lilja. Utgitt på Cappelen Damm 2010.

Squash- og gulrotpasta – oppskrift
(En porsjon)

½ squash, delt på langs to ganger og skrelt
½ gulrot, delt på langs to ganger og skrelt
1 ss soltørkede tomater, finhakket
5 oliven
½ ss finhakket purre til pynt

Dressing:
2 ss olivenolje
½ ts havsalt
1 ss sitronsaft
1 ts tahini med salt (Finmalte, ofte ristede sesamfrø, ligner peanøttsmør i konsistens)
1 fedd hvitløk, presset
1 ts ramsløk – kan utelates (Kalt Nordens hvitløk, produseres blant annet hos
Nøring i Hardanger, se www.noring-ans.no )

Start med å lage dressingen i en stor bolle. Bland godt sammen alle ingrediensene. Deretter kommer den litt mer kinkige delen av jobben: å få squashen til å ligne brede pastabånd. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og dra den nedover langsiden av squashen og gulrota. Kanskje funker det like godt om du legger den på skjærebrettet og holder den på plass med den ene hånden mens du skjærer skiver med den andre. Jeg måtte gi opp mot slutten, det er lettest i begynnelsen. Alternativet til potetskrelleren er å kjøpe en mandolin. Jeg har ikke kommet så langt enda.
Legg de tynne skivene av squash og gulrot i dressingen og bland godt. Om de får stå litt, omtrent ti minutter, vil smaken trekke seg bedre inn og gi et enda mer smakfullt sluttresultat.

Legg blandingen av dressing og squash samt gulrot over på en middagstallerken, og pynt med gode oliven, finhakkede soltørkede tomater og et dryss med purre. Vær så god, middagen er klar☺

/!\ error getUserMedia.