Artikkel

Et lite, hendig hefte for de som er helt på nybegynnerstadiet og ønsker å legge om til et mer basisk kosthold.

Det inneholder oppskrifter på frokost, pålegg, lunch, middag og supper. Kort innføring om bønner, linser og korn, tilberedning og bruk. Nyttige omregningstabeller på mål og vekt fra engelsk og amerikansk til norsk. (Nyttige fordi mye av de vegetariske og basedannende oppskriftene foreligger i engelsk versjon i bøker og på nettet.) En fin tabell i heftet med hva du kan erstatte kjente ingredienser med for å gjøre kosten mer basisk.

Den basedannende maten vil øke kroppens evne til å oppta oksygen og cellenes evne til å reparere seg selv, skriver forfatteren An-Magritt Skancke-Garmaker. Dette heftet er det første i en serie, flere kommer til høsten, fortalte hun da jeg nylig tok en telefon til henne. I de neste heftene blir det en del raw-food-oppskrifter, sier hun.

Skancke-Garmaker anbefaler at omtrent 70 prosent av maten bør være levende/rå, og resten bearbeidet. Og at man for best helseeffekt bør utelate de animalske varene. Klarer du dette samt å drikke 3 liter vann per dag, så vil kroppen din svare deg tilbake med å lette plager, øke utholdenhet og humør og holde deg friskere lengre, sier hun.

Heftet koster 149 kroner og kan bestilles på www.phmiracle.no
Det er ikke oppgitt utgivelsesår, jeg tipper på omtrent fem år siden, og det er utgitt på privat basis, ikke på et forlag.

Ha en finfin uke, med litt, litt mer eller faktisk ganske mye grønt i 😉

 

/!\ error getUserMedia.