Artikkel

Dette er smaker som utfyller og fremhever hverandre, rett og slett kjempegodt 🙂

Oppskriften er sterkt inspirert av Trines matblogg, juristen som har blitt Norges største matblogger.

Samtlige ingredienser i denne suppen har en ganske stor smakshevning om de er økologiske. Du har sikkert merket forskjellen: De økologiske gulrøttene mangler som oftest den litt bitre ettersmaken som de konvensjonelle ofte får, boksetomatene – særlig de fra Biona – er mye rundere og søtere på smak, det samme gjelder for appelsinene, som er merkbart søtere og mer smaksrike. Rødløken likeså.

Det skal være chili i. Omtrent en halv. Jeg tror mange som er oppvokst andre steder enn her på berget ler av oss nordmenn når vi galant dikterer chili i en oppskrift, uten å spesifisere. For det finnes så mange av dem, og styrkegraden er veldig ulik. Kanskje betyr det ikke så mye, hvis vi bare passer på å smake oss frem. Jeg tok den som var å få kjøpt, en cayenne, og slik begrenset det seg av seg selv. Den ligger midt på treet i styrke.

TOMAT- OG GULROTSUPPE MED APPELSIN OG CHILI – oppskrift
(4 porsjoner)

2 – 3 gulrøtter, i små biter
1 stor rødløk, finhakket
1/2  – 1 rød chili med frø, finhakket
kokosolje til steking
6 dl grønnsaksbuljong (eller vann tilsatt grønnsaksfond)
2 bokser hermetiske tomater, hakket
2 appelsiner, saften (ca 2 dl)
salt og pepper
eventuelt krem av kokosmelk

Fres gulrøtter, rødløk og chili i olje, til løken blir blank og myk.

Tilsett tomater og buljong og la det koke i ca 15 minutter, til gulrøttene er møre.

Kjør suppen med en stavmikser til du får jevn konsistens. Tilsett appelsinsaften og smak til med salt og pepper.

Tilbehør:
Krem av kokosmelk får du ved å sette en boks fullfet kokosmelk nederst i kjøleskapet. Da vil den etter noen timer skille seg så kokosvannet blir liggende nederst og du kan bruke bare den tykke kremen. Rør den myk, den smelter fort i romtemperatur. I suppa ligner den en flott kremklatt med en gang, men så blander deg seg ganske fort inn med det andre. Uansett gir den en god smaksbalanse opp mot den sterke chilien, og gir litt mer fargekontrast til den ferdige retten.

Lykke til, dette er raskt laget og supert å servere til gjester, også!

Her er en annen tomatsuppe, med hvitløk og paprika, som også er veldig god.

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.