Artikkel

bilde urtepoteter i fløtesaus med soltørka tomat-1

Potetene er vel stort sett blitt frikjent etter en hard tid med mye mistenkeliggjøring? Det viste seg i alle fall at flere dårligere konkurrenter troppet opp på banen  i form av pasta og hvit ris, og dessuten kunne enkelte melde at stivelsesinnholdet sank drastisk i avkjølt tilstand, og dermed kunne potetlomper og diverse potetsalater og andre retter med ferdigkokte poteter nytes i fulle monn igjen. Og egentlig de som ikke ble nedkjølt først, også.

Denne retten baserer seg på kokte poteter som varmes et par minutter sammen med vegetabilsk fløte, urter, soltørkede tomater og rødløk. God både varm og kald, og ypperlig egnet som tilbehør til grillmat, og generelt egentlig som tilbehør til det meste. For eksempel rødbetburgere eller kikertburgere med søtpotet og chili eller kanskje denne veggisburgeren dypt inspirert av Jamie Olivers oppskrift?

Vil du ha en hottere versjon, er det kanskje denne oppskriften på Spicy potetsalat med chili og diverse andre kryddere du skal lage.

URTEPOTETER I FLØTESAUS MED SOLTØRKEDE TOMATER- oppskrift
(To porsjoner)

1,2 dl vegetabilsk fløte (Jeg brukte Oatlys havrefløte)
1 ts Dijon-sennep
500 g kokt potet i terninger
1 ss soltørket tomat, hakket
1/4 rødløk, finhakket
2 dl friske urter, for eksempel persille og basilikum
Havsalt og pepper, smak til

Varm fløten i en kjele, og rør inn sennepen.
Ha i poteter, soltørkede tomater og finhakket rødløk.
Kok 3-4 minutter.
Skyll urtene, ha dem i en bolle og klipp dem i biter i bollen.
(Enklere enn å hakke dem på et skjærebrett, synes jeg)
Ta kjelen av platen, rør inn urtene og smak til med et dryss nykvernet salt pepper.

Tips
* Har du en liten håndfull pinjekjerner tilgjengelig, kan de ristes lett i en tørr panne til lysebrune, og strøs over til slutt.

Vel bekomme 🙂 

 

/!\ error getUserMedia.