Artikkel

Denne vaniljesausen lager du på noen få blunk, den er passe kremet i konsistensen, og den er basert på den superanvendelige bananen og smaksatt med ekte vaniljepulver.

Det eneste du trenger å huske på, er å alltid ha noen godt modne bananer i fryseren. Skrelt og i biter. Da er det ikke lenge fra tanken melder seg til ferdig produkt står på bordet!

Frosne bananer er supre å ha på lur når søtsuget melder seg og du vil ha sunn iskrem i en fei, nicecream. Og på samme måte som de gir en konsistens veldig lik soft-is etter at de har vært fryst, gir de en fylde til denne vaniljesausen når de mikses med væske.

Spises sammen med all slags bær eller i andre sammenhenger du liker vaniljesaus. Her på bildet får den følge av nyplukkede solbær, noen peppermynteblader og et dryss kokostblomstsukker over det hele. Når alt spises rått, slik som her, gir det deg en ekstra boost, med maks energi rett i kroppen. Friskt, godt og sunt!

Hvis du ikke tør å ta sjansen på rå vaniljesaus, har jeg en annen god oppskrift her. Den er også fri for egg, melk og raffinert sukker, og nesten tvilling til tradisjonell vanlig vaniljesaus.

RAW VANILJESAUS – oppskrift
(Blir ca 4 dl, avhengig av størrelsen på bananene)

*1 frossen banan
*1 vanlig banan
*1 ts vaniljepulver
*Ca 1,5 dl vann
*(Søtning? Kanskje vil du ha i litt lønnesirup eller kokosblomstsukker?)

Ha alle ingredienser i en blender og kjør til du har en jevn saus.
(Stavmikser funker også, men da er det lurt å vente til bananene er litt tint først.)
Sjekk om den er passe fyldig og passe søt, og ta eventuelt i noe søtning og litt mer vann om nødvendig.

Tips:
Har du først smakt ekte vaniljepulver, er du solgt. Tror jeg, da! Det er i alle fall jeg. Jeg kjøper dette fra Wilderness Poets hos Iherb. Det har et shipping-saver-symbol, som betyr at frakten er gratis. Rent, økologisk og utrolig smaksrikt og godt. Pass på at du ikke handler for mer enn 350 kroner inkludert frakt, så sparer du penger på hver forsendelse.

/!\ error getUserMedia.