Artikkel

Hallo i sommeren!
Har du prøvd å drikke vannmelon, enda? Nei? Da er det på tide! Smaker supergodt sammen med en liten dæsj sitron og noen mynteblader!

Den er så leskende og forfriskende på samme tid, og flaks for oss så er den på sitt rimeligste nå når vi har aller mest glede av den 😀
Er den oppbevart i kjøleskapet på forhånd, blir den deilig kald og kjølende.

Kjører du den lenge i blenderen, blir den tynn som saft.
Har du lagt omtrent halvparten av vannmelonbitene i fryseren på forhånd, blir den nesten som en kremet sorbet etter en runde i blenderen.
Og lå den på kjøkkenbenken før du tok den i bruk, blir den romtemperert og deilig, også da.

Alt etter hvordan du liker det, så kan den helles i en suppeskål og spises med skje, eller i et høyt glass, gjerne med noen ekstra mynteblader og en skive sitron vippende på kanten for litt ektra eleganse.

Melon er veldig lettfordøyelig, og passer best å inntas på tom mage, særlig hvis du er litt sensitiv. Da blir den ikke liggende «oppå» den andre maten og vente på tur til å fyke ut i hele kroppen og gjøre sine underverker med alt den har å by på av sunne saker.

VANNMELON I FLYTENDE VERSJON MED MYNTE OG SITRON – oppskrift
(Mengde avhengig av størrelsen på melonen. Ca 2 liter saftige melonbiter gir 1,2 liter saft)

1/2 vannmelon
1/2 sitron, saften (Hold tilbake litt og smak til!)
1 håndfull peppermynteblader

Del melonen i to, skjær den i skiver, skjær vekk skallet og del den i biter.
(Jo mindre biter, jo enklere for knivene i blenderen å mose den.)
Ha melonbiter, halvparten av sitronsaften og mynteblader i blenderen og kjør til den konsistensen du ønsker.
Smak til med resten av sitronsaften til du får en god balanse mellom søtt og syrlig.

Kos deg!

Her er noen andre gode oppskrifter med vannmelon:
Juice av grapefrukt og vannmelon og en bitteliten dæsj havsalt 

Dessert av vannmelon med plantebasert rømme, salte nøtter og lønnesirup

/!\ error getUserMedia.