Artikkel

vannmelondessert 130_B
Her er jeg plutselig tilbake, etter noen gode, late uker omgitt av sol og varme.
Det har dukket opp diverse gode og samtidig temmelig sunne oppskrifter på min vei. På en uterestaurant her, et vennebesøk der, i en blogg eller et blad.
Har tatt vare på flere av dem, og tenkt at de må inn her. Først ut er en kjempeenkel dessert som også passer godt som kveldskos. Vi sover visstnok best dersom siste måltid som inntas er mer karbohydratrikt. Har du søvnproblemer, kan du jo teste ut om det funker på deg.

Lever du veldig strengtsunt, kanskje fordi du må av helsemessige grunner, kan du med fordel bytte ut peanøttene med saltede mandler. Hakk dem i biter, det salte smaker ekstra godt sammen med det søte. Her er en oppskrift jeg ofte pleier å bruke på salte mandler.

Produkter av soya er omdiskutert.  Følger du anbefalingene til Anthony William (Medical Medium), kan du lage en god røre av cashewnøtter blendet med vann til flytende konsistens, smaksatt med litt sitron. Alternativt at du bruker den tykke delen av kjøleskapskald, ren kokokmelk. Begge deler blir en nydelig erstatning for soyayoughurten, der du har full kontroll på ingredienslisten.
Lønnesirupen har en nydelig karamellaktig smak og passer veldig godt til det syrlige og det salte her.

VANNMELON MED SØTT, SALT OG SYRLIG – oppskrift
(Til to personer)

1/8 vannmelon
4 ss soyayoughurt eller Imat Fraiche eller cashew/kokosrømme (se tips over!)
En håndfull salte peanøtter (eller mandler)
Noen striper lønnesirup

Del vannmelonen i passe store munnfullbiter (skjær vekk skallet)
Legg bitene i to skåler
Ha et par skjeer plantebasert «rømme» eller youghurt over
Dryss over en håndfull salte peanøtter
Hell noen striper med lønnesirup over

Kos deg! 🙂

/!\ error getUserMedia.