Artikkel

Bilde veggisboller på grillspyd-1

Yum-yum – dette er godt, og supert i mange salgs sammenhenger:
Som en helt (u-)alminnelig god middag, der grillspydene med veggisboller og de grønnsakene du måtte ha tilgjengelig oljes og legges over kantene på en ildfast form og stekes i ovn, som tilbehør på tapasbord, piknik, medbragt på fest, til grilling…..

Kluet er at de er så faste i konsistensen at de enkelt kan tres på grillspydet uten å smuldre eller ramle av. Og det kan du med disse, for de er minst dobbeltsikret med diverse ingredienser som sørger for akkurat det. Utgangspunktet er denne oppskriften på rødbetburgere. De er faste og fine, og har en mild røykaroma som passer finfint her.

Ellers må jeg bare nevne at drømmen om økogrenda på Lillehammer er i siget! Nå har vi opprettet egen Facebookside, Høstmælingen Økogrend, og jeg blir veldig glad om du går inn på siden og gir den en Like og følger oss på veien fremover 🙂

VEGGISBOLLER PÅ GRILLSPYD – oppskrift
(Blir ca 25 stk, avhengig av størrelsen)

Ca 150 g gul løk, skrelt og skivet
2 fedd hvitløk, skrelt og skivet
1 ss nøytral olje, f eks raps
1 klype salt
2 ss eplecideredik
100 g rå rødbet, skrelt og raspet
2 dl gresskar- eller solsikkekjerner
1 dl knuste linfrø
6 myke dadler uten stein
1,5 dl kikertmel
2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts liquid smoke (kan utelates, er ikke så lett å skaffe)
2 ts Dijon sennep
1 ts havsalt (ja, mer salt 🙂  )
1 ts malt, svart pepper
1 ts tørket rosmarin
Noen skjeer olje til steking av bollene

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Ha en spiseskje olje i en ildfast form og bland den sammen med løk, hvitløk og salt. Stek til løken såvidt begynner å bli brun i kantene. Hell i eplecidereddik og la det stå noen minutter til i ovnen.
3. Ha gresskarkjerner eller solsikkefrø i en food processor og kjør til det er grovhakket. (De gir fin tyggemotstand i veggisbollene, så det er en fordel at de ikke er finmalt.) Ha i resten av ingrediensene, inkludert løkblandingen, og kjør til det er blandet.
4. Form små boller, gjerne med fuktige hender, da blir de glatte og fine og det går kjapt å lage dem. Stek dem i stekepanne på middels varme til brune, vend litt på dem underveis for jevnest mulig stekeresultat. Hvis du blir utålmodig av å skulle steke dem på alle sider, kan du jukse og klemme dem flate. Da blir det små, søte miniburgere som du bare trenger å steke på to sider, og som fortsatt passer fint på grillspyd:-)

/!\ error getUserMedia.